Purvciema centrā uzsāks būvēt tehnoloģiski attīstītu daudzdzīvokļu projektu

Jau nākamā gada pavasarī Stirnu ielas apkārtni papildinās jaunais nekustamo īpašumu attīstītāja Bonava Latvija projekts „Hausmaņa terases”. Projekta attīstīšanā izmantoti unikāli tehnoloģiskie risinājumi, piemēram, dzīvokļos tiks ierīkota īpaša rekuperācijas sistēma, kas nodrošina vienmērīgu gaisa apmaiņu mājoklī. Ar šādu augstākas klases projektu Bonava uzsāk savu pirmo vidējās cenu kategorijas projektu Latvijā, tajā investējot 6 miljonus EUR.

Salīdzinot ar jau esošajiem Bonava Latvija jaunajiem daudzdzīvokļu namiem, šis projekts paredzēts pilsētniekiem, kas tiecas pēc papildu ērtībām un augstāka dzīvesvietas un apkārtējās vides līmeņa. „Hausmaņa terases” būs divi modernu dzīvokļu nami ar kopumā 84 dzīvokļiem abos projekta korpusos. Dzīvokļi, kuros būs no 2 līdz 4 istabām, tiks aprīkoti ar balkoniem, un papildus plašajām apdares izvēles iespējām iedzīvotājiem tiks nodrošinātas individuālas noliktavas telpas pagrabā. Dzīvokļu pārdošana projektā „Hausmaņa terases” tika uzsākta pērnā gada oktobrī, un pašlaik pārdoti teju 40 % no visiem mājokļiem, savukārt rezervēti – 27 %.

„Šāds pieprasījums vidējas cenu kategorijas segmentā norāda uz to, ka, augot ienākumu līmenim, aug arī prasības pēc augstāka dzīves līmeņa, sakoptas un drošas vides,” vēsta Mareks Kļaviņš, Bonava Latvija valdes priekšsēdētājs. ”Šis ir mūsu pirmais projekts Latvijā šajā cenu kategorijā, un tam būs būtiskas atšķirības no citiem mūsu projektiem. Piemēram, mājokļos būs grīdā iestrādāta apkures sistēma, kas ļauj gan iztikt bez radiatoriem, gan ierīkot panorāmas logus līdz pat grīdai. Arī augstie griesti un lielās terases sniegs mājoklim vēl nebijušu plašumu.”

Jaunā projekta pirmajā korpusā būs labiekārtota koplietošanas jumta terase, savukārt apzaļumotajā pagalmā plānots ierīkot divus bērnu rotaļu laukumus, kā arī atpūtas zonas.

Nosaukumu „Hausmaņa terases” projekts aizguvis no Hausmaņa purva, kas savulaik atradies šajā Purvciema teritorijā. Projekta dzīvokļi atradīsies Purvciema centrā, Stirnu ielā 20, kuru ieskauj attīstīta infrastruktūra. Pavisam netālu no projekta pieejama daudzveidīga sabiedriskā transporta kustība, ļaujot īsā laikā nokļūt gan līdz Rīgas centram, gan arī netālu esošajām maģistrālēm.

2018. gada 28.februāris