Uzsākta moderna daudzdzīvokļu nama būvniecība Teikā

Nekustamo īpašumu attīstītājs Bonava Latvija, investējot 6,4 miljonus eiro, uzsācis jauna dzīvojamā nama būvniecību Rīgā, Stārķu ielā 2. Projekta dzīvokļu pārdošana tika uzsākta 2017. gada jūlijā, un pirmajās pārdošanas dienās tika rezervēti jau 15% dzīvokļu. Pašlaik no projektā paredzētajiem 116 dzīvokļiem pārdoti ir 54 un rezervēti 7.

Plānots, ka Stārķu ielas 2 projekta būvniecība tiks pabeigta 2019. gada pirmajā ceturksnī. Piecstāvu jaunbūvē būs pieejami 116 dzīvokļi ar 2 līdz 4 istabām. Dzīvokļu nama attīstīšanas plānā iekļauta arī apkārtējo ielu infrastruktūras uzlabošana, maģistrālā ūdensvada posma pārbūve. Savukārt „Rīgas siltums” pārbūvēs siltumtrases, tādējādi uzlabojot siltumapgādes infrastruktūru.
„Lielais pieprasījums šajā mājokļu segmentā apstiprina, ka ir nepieciešams turpināt attīstīt jaunu projektu būvniecību, tādējādi gan atjaunojot novecojušo dzīvojamo fondu, gan labiekārtojot teritorijas,” stāsta Mareks Kļaviņš, Bonava Latvija valdes priekšsēdētājs. „Piemēram, Stārķu ielas nams tiek būvēts bijušās VEF rūpnieciskajā teritorijā, atjaunojot nesakopto un sagruvušo vidi. Apkaime pārtaps par modernu dzīvojamo kvartālu, kas sniegs ieguldījumu kā pilsētas, tā arī sabiedrības labklājībai.”
Kā liecina Bonava Latvija pieredze, klienti ļoti novērtē to, ka dzīvokļi tiek piedāvāti jau ar pilno apdari, turklāt ikvienam ir iespēja izvēlēties vēlamos apdares materiālus savam mājoklim.
Katram dzīvoklim ir arī bezmaksas noliktava ēkas pagrabstāvā, savukārt automobiļus iedzīvotājiem būs iespēja novietot virszemes autostāvvietā pie mājas. Namam pieguļošo teritoriju ir izplānojuši ainavu arhitekti, un pēc viņu plāniem tiks radīta apzaļumota un ērta vide, kurā ir paredzēta gan aktīvā, gan atpūtas zona.
Jaunais projekts atrodas vienlīdz tuvu pilsētas centram un arī aktīvās atpūtas vietām. Apkārtējā vide ar attīstīto infrastruktūru ir dinamiska un strauji augoša. Sabiedriskais transports ir ērti sasniedzams, savukārt vien pastaigas attālumā atrodas iepirkšanās centri, sporta klubi, skolas un bērnudārzi.