Bonava Latvija investē 40 miljonus eiro “Krasta kvartāla” būvniecībā

Bonava Latvija uzsāks jaunā “Krasta kvartāla” projekta realizāciju, būvniecībā investējot gandrīz 40 miljonus eiro. Projekta izveides koncepcijas pamatā ir skandināvu dzīvesveida un skandināvu dizaina vērtības. Jaunais kvartāls tiks būvēts neapgūtajā teritorijā starp Maskavas un Krasta ielu, netālu no atpūtas centra “Lido”. Pēc projekta realizācijas paredzēts, ka jaunajā “Krasta kvartālā” dzīvos vairāk kā 1000 cilvēku.

“Šī būvprojekta realizācija būs viens no apjomīgākajiem projektiem Rīgā, kā rezultātā tiks radīts pilnībā jauns kvartāls, kura izveide sevī ietver sešu ēku izbūvi, kā arī apkārtējās vides labiekārtošanu. Projektu iedvesmoja skandināvu dzīvesveida un dizaina vērtības – funkcionalitāte, inovācijas, cilvēku un vides saskanība. Kvartāla izveidē tiks apvienota skandināvu kvalitāte, pieejamība, vizuālā tīrība un pievilcība, radot cilvēkiem mājvietu ar inovatīviem risinājumiem. Arī šajā projektā radīsim mājokļus, ko var atļauties galvaspilsētas iedzīvotāji ar vidējiem ienākumiem,” stāsta Bonava Latvija valdes priekšsēdētājs Mareks Kļaviņš.
Jaunais projekts “Krasta kvartāls” paredz pilnībā labiekārtot apkārtējo vidi un piedāvāt mājokļu tīkotājiem pilsētvidei atbilstošus risinājumus. Dzīvokļu projektēšanas laikā tiks izmantoti inovatīvi risinājumi, lai telpu izkārtojums un funkcionalitāte atbilstu mūsdienu cilvēka vajadzībām, parādot skandināvu stila askētismu. “Krasta kvartāls” atspoguļos skandināvu vērtības un dzīvesveidu, piedāvājot vienas no zemākajām cenām par kvadrātmetru Rīgā un vienlaicīgi arī saglabājot augsto dzīvokļu kvalitāti.
Projekts „Krasta kvartāls” atradīsies Maskavas ielā 192 un to veidos seši deviņu stāvu nami ar kopumā 500 dzīvokļiem, kas būs izbūvēti slēgtā un apzaļumotā teritorijā.  Ēku celtniecība notiks pa kārtām un būvdarbus pilnībā plānots pabeigt līdz 2022. gadam.
Šī gada rudenī (ceturtā ceturkšņa sākumā) tiks uzsākta kompleksa pirmās ēkas būvniecība, kurā potenciālie iedzīvotāji ir jau aicināti veikt dzīvokļu rezervācijas. Pirmās ēkas būvniecību plānots pabeigt 2019. gada rudenī un tajā būs pieejami 94 dzīvokļi.
Par Bonava
Bonava Latvija ir lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs Latvijā, kura mātes uzņēmums Bonava ir vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā. Bonava savulaik izaudzis no uzņēmuma NCC. Uzņēmuma mērķis ir radīt mājas un dzīvesvietas, kurās cilvēkiem ir patīkami dzīvot. Pašlaik uzņēmumā Bonava strādā 2000 darbinieku, un tas darbojas Zviedrijā, Vācijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Sanktpēterburgā, Igaunijā un Latvijā, 2017. gadā sasniedzot pārdošanas rezultātus 14,5 miljardu SEK apmērā. Bonava akcijas tiek kotētas Nasdaq biržā Stokholmā.