Bonava uzsāk jaunā tipa namu attīstīšanu projektā Dreilinga mājas

Paplašinot piedāvājumu ar jauna tipa namu projektu, Bonava Latvija sāk trešās mājas dzīvokļu pārdošanu 16 namu dzīvojamā projektā Dreilinga mājas. Šo projektu raksturo lielākas dzīvokļu platības, ēkā ierīkotie lifti un pievilcīga atrašanās vieta blakus labiekārtotai promenādei pie Dauguļupītes Dreiliņu apkaimē.

“Rīgā un Pierīgā pieprasījums pēc dzīvokļiem jaunajos projektos par pieejamu cenu ir augsts: nepilnu trīs mēnešu laikā pēc būvniecības uzsākšanas esam pārdevuši vairāk nekā 50% dzīvokļu pirmajās divās mājās,” stāsta Bonava Latvija attīstības projektu vadītājs Mārtiņš Vonda. “Ņemot vērā, ka vislielāko interesi par Dreilinga mājām izrāda tieši ģimenes, trešajā namā būs tikai trīs un četru istabu dzīvokļi. Attīstot projektus, mums ir svarīgi, lai mājas būtu vieta, kur atpūsties, pavadīt laiku kopā ar ģimeni un atjaunot enerģiju pēc saspringtas dienas. Tāpēc arī šajā projektā īpaši piedomājam pie apkārtējās vides labiekārtošanas, koplietošanas telpas izveides svētku svinībām vai citiem mērķiem, kā arī paredzam iedzīvotājiem atsevišķas noliktavas mantu glabāšanai, lai dzīvokļi kalpotu par dzīves telpu, nevis mantu glabātuvi.”

Jaunajā mājā iegādei ir pieejami 50 dzīvokļi platībā no 61 līdz 91 m2. Tiem ir plaši, ērti balkoni, kā arī katram dzīvoklim bez papildu samaksas pieejama individuāla noliktavas telpa. Ēkā projektēti augstas pakāpes energoefektivitātes un gudrās mājas risinājumi, kas nodrošinās zemas apkures izmaksas. Vidējā cena dzīvokļiem ir, sākot no 1565 eiro/m2. Jaunā tipa mājas būvniecību plānots uzsākt tuvāko mēnešu laikā, bet nodošana ekspluatācijā paredzēta 2020. gada vidū.

Jaunais dzīvojamo namu projekts Dreilinga mājas atradīsies Dreiliņos, teritorijā starp Lubānas un Biķernieku ielas apļveida krustojumiem (paralēli Juglas ielai). Projekta ietvaros tiks attīstītas 16 piecu stāvu dzīvojamās mājas sešās kārtās. Noslēdzoties pēdējam būvniecības posmam 2023. gadā, mūsdienīgajā dzīvojamajā kvartālā ar pilnībā labiekārtotu apkārtējo vidi 700 dzīvokļos būs mājvieta vairāk nekā 2000 cilvēkiem. Bonava Latvija plānotās investīcijas Dreilinga māju attīstīšanā ir 40 miljoni eiro.

Bonava Latvija, attīstot mājokļus Rīgā par plašam klientu lokam pieejamām cenām, veido būtisku pienesumu novecojušā padomju laiku dzīvojamā fonda atjaunošanā – kopumā 2019. gadā būvniecības stadijā būs 705 dzīvokļi 7 projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 475 dzīvokļu būvniecību.