Galvenās mājokļa dizaina tendences 2019. gadā

Jau nedēļu dzīvojam jaunajā - 2019. gadā. Iespējams, jūsu jaungada apņemšanās saistās ar mājokļa labiekārtošanu, interjera atsvaidzināšanu un iedvesmojošākas telpas radīšanu ap sevi. Nekustamā īpašuma attīstītāja “Bonava Latvija” arhitekte Elīna Kreice iepazīstina ar pērn lielākajās pasaules izstādēs apkopotajām interjera un dizaina tendencēm, kas mājokļa iekārtošanas jomā būs aktuālas 2019. gadā.

Elegance mīt detaļās

Šogad mūsdienīgu interjera dizainu raksturos pludlīnijas un minimālisms, apvienojumā ar spilgtām detaļām un objektiem Art Deco stilā. Kā akcents var kalpot interesanti veidots gaismeklis vai kāds neordinārs objekts, piemēram, griestos iekārti vingrošanas riņķi. Populārākās 2019. gada krāsu gammas – pasteļtoņi saskaņoti ar drosmīgiem krāsu akcentiem.

Elegance mīt detaļās _3.png Elegance mīt detaļās _2.png Elegance mīt detaļās _4.png

Dabiski materiāli un ziedu motīvi

Dabas klātbūtne interjerā kļūst arvien jūtamāka. Ziedi visur - vāzē uz galda, ziedu raksti dīvānu un aizkaru audumu apdrukās vai tapešu motīvos un sienu gleznojumos. Ieteicamas spēles ar proporcijām, kā arī kvalitatīvi dabiskie materiāli dažādās kombinācijās: āda un koks, pinumi un akmens. Dizaina tendences liecina par 90-to gadu atgriešanos interjera elementos – pīti krēsli, sauso ziedu kompozīcijas un marmora galdi. Aktuālas būs arī silta toņa koka mēbeles, apvilktas ar dabīgo ādu.

Dabiski materiāli un ziedu motīvi_1.png

Dabiski materiāli un ziedu motīvi_2.png  Dabiski materiāli un ziedu motīvi_3.png

Skandināvu harmonija

Skandināvu dizains ir pazīstams ar savu minimālismu, vienkāršo eleganci un kvalitatīviem dabiskajiem materiāliem. Interesanti risinājumi un negaidītas kombinācijas piešķirs vienkāršam stilam jaunu elpu. Ko jūs domājat par niedru lampu, akmens kafijas galdiņu vai mušmires dizaina dīvānu bērnistabā?

Skandināvu harmonija_1.png  Skandināvu harmonija_2.png

Interesanti risinājumi drosmīgajiem

Lofta atmosfēra, industriālais stils, melni krāsots metāls – nereti moderns dizains saistās drīzāk ar skarbumu, ne mājīgumu. Materiālu izmantošanā auksts metāls labi saderēs ar koku, kas piešķirs siltuma sajūtu mājoklim. Modē šogad ir arī spoguļvirsmas, drosmīgas lielu objektu un stikla priekšmetu kombinācijas.

Zaļi augi piešķirs mājīgumu un izskatīsies labi pat plašajos lofta tipa mājokļos. Puķupodi uz palodzēm ir pārāk vienkāršs risinājums mūsdienīgam interjeram. Izmantojiet par puķu podiem dekoratīvus stikla traukus vai pītus grozus – ļaujiet vaļu iztēlei.

Interesanti risinājumi drosmīgajiem_1.png  Interesanti risinājumi drosmīgajiem_2.png

Interesanti risinājumi drosmīgajiem_3.jpg  Interesanti risinājumi drosmīgajiem_4.png