Dreilingi spāru svētki

Bonava projektā “Dreilinga mājas” nosvinēti spāru svētki

Atzīmējot sarežģītāko būvdarbu noslēgumu un pēdējā būvniecības posma sākumu, nosvinēti spāru svētki pirmajām divām Bonava Latvija projekta “Dreilinga mājas” ēkām. Dzīvokļus šajās pirmajās mājās plānots nodot ekspluatācijā jau šī gada nogalē. Dzīvojamo kvartālu veidos 16 piecstāvu nami, kuros attīstītājs kopumā investēs vairāk nekā 40 miljonus eiro.

“Dreilinga māju projekts ir līdz šim apjomīgākais un nozīmīgākais ieguldījums dzīvojamā fonda atjaunošanā gan Rīgā, gan pierīgā. Līdz ar projekta noslēdzošo kārtu, jaunos, kvalitatīvi būvētos 700 dzīvokļos jaunas mājas būs vairāk nekā 2000 cilvēkiem. Šobrīd esam pārdevuši jau vairāk nekā 75% dzīvokļu pirmajās divās mājās un redzam, ka par savu jauno mājvietu “Dreilinga mājās” visvairāk izvēlas ģimenes ar bērniem, meklējot mūsdienīgu dzīves telpu ar izdevīgu atrašanās vietu par plašam iedzīvotāju lokam pieejamu cenu,“ stāsta projekta “Dreilinga mājas” attīstības vadītājs Mārtiņš Vonda.

“Dreilinga māju” būvniecības process noris saskaņā ar iepriekš plānoto būvniecības darbu grafiku. Uz šo brīdi ir pabeigti pirmo divu ēku karkasa būvniecības un siltināšanas darbi, un sasniegts celtņu augstākais punkts. Tuvojas noslēgumam ēkas fasādes, kā arī dzīvokļu iekšējo starpsienu izbūve. Tuvākajā laikā tiks uzsākta ēku logu un iekšējo inženiertīklu montāža, kā arī jumta seguma izbūve. Vasaras beigās pirmajās ēkās plānots uzsākt arī iekšējās apdares darbus.

Veicinot sakārtotas vides attīstību pierīgā, “Dreilinga māju” attīstīšana paredz ievērojamus labiekārtošanas darbus apkārtējā teritorijā -  plašu zaļo zonējumu 7 hektāru apmērā, atpūtas vietas un drošus bērnu laukumus, kas savstarpēji būs savienoti ar gājēju celiņu tīklu. Projektam noslēdzoties, Dreilinga māju teritorija tiks papildināta ar jauniestādītiem ~1700 kokiem un krūmiem.

“Apsveicam spāru svētkos attīstītāju Bonava Latvija. Spāru svētki ir skaists brīdis ikvienā būvniecības procesā, kad būvprojekta ideja ir pārtapusi par reālu, taustāmu objektu un tas sāk iegūt kopskata veidolu. Jaunais projekts nenoliedzami maina arī Stopiņu novada vaibstus.

Lai turpinot būvdarbus izdodas iebūvēt šajās mājās gan siltumu, gan prieku, gan laimi, lai jaunajiem Stopiņu novada iedzīvotājiem šeit būtu piepildīta un līdzsvarota dzīve,” atbalstu projektam pauž Stopiņu novada būvvaldes vadītāja Laila Kundziņa.

Kā iepriekš ziņots - jaunais dzīvojamo namu projekts “Dreilinga mājas” atradīsies Dreiliņos, teritorijā starp Lubānas un Biķernieku ielas apļveida krustojumiem (paralēli Juglas ielai). Projekta ietvaros tiks attīstītas 16 piecu stāvu dzīvojamās mājas sešās kārtās.