Jaunais daudzdzīvokļu

Jaunais daudzdzīvokļu namu komplekss Rīgas klusā centra apkaimē pirms spāru svētkiem jau teju izpārdots

Pērnā gada nogalē Latvijā lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs Bonava Latvija uzsāka divu daudzdzīvokļu ēku būvniecību Rīgā, Sermuliņu ielā 14, kuru nodošana ekspluatācijā plānota jau šī gada nogalē. Atzīmējot projekta nozīmīgāko būvdarbu pabeigšanu, augusta ieskaņā namiem tiks svinēti tradicionālie spāru svētki.

Sermuliņu ielas projekts atrodas Pētersalas/Andrejsalas apkārtnē, un to veido divas četru un piecu stāvu ēkas. Kopš Sermuliņu ielas projekta dzīvokļu rezervācijas uzsākšanas rezervēti un pārdoti ir jau 80 no kopumā 88 dzīvokļiem, kas veido jau 91 %. Dzīvokļi ir veidoti lielumā no 1 līdz 4 istabām, un katrā no tiem pieejams balkons. Mājokļi tiek piedāvāti ar pilnu iekšējo apdari, ko katram iedzīvotājam ir iespēja izvēlēties pēc savām vēlmēm. Turklāt ēku iemītniekiem piešķirtas arī bezmaksas mantu glabātuves pagrabstāvā un iespēja iegādāties vietu slēgtā virszemes autostāvvietā.

„Projekta atrašanās vietas būtiskākā priekšrocība ir perspektīvā apkaime, tam atrodoties tuvumā Rīgas centram. Tas, savukārt, izskaidro šī brīža dzīvokļu īpašnieku segmentu – tie vairumā ir jaunie profesionāļi līdz 30 gadu vecumam, kā arī jaunās ģimenes ar stabilām darba attiecībām un ienākumiem. Īsāk sakot, tie ir cilvēki, kuri meklē augstas kvalitātes dzīvesvietu centra tuvumā par pieejamām cenām,” projekta priekšrocības skaidro Mikus Freimanis, Bonava Latvija attīstības projektu vadītājs. „Savukārt, lai panāktu iespējami pievilcīgāku cenu klientiem, vienlaikus saglabājot mājokļu izcilo kvalitāti, Bonava rūpīgi piedomā pie dzīvokļu plānojuma, efektīvi izmantojot nelielu telpu. Arī modernākie un standartiem atbilstošie energoefektivitātes risinājumi ļaus iedzīvotājiem būtiski ietaupīt uz ikmēneša komunālo maksājumu un citu mājokļa uzturēšanas izdevumu rēķina.”

Projekts izstrādāts labākajās skandināvu būvniecības tradīcijās, kas nozīmē – teritorijas pārdomāta iekārtošana, liekot pirmajā vietā cilvēku un tā vajadzības. Abus korpusus ieskaus slēgta labiekārtota teritorija, kurā īpaši pārdomāta zaļas apkārtnes izveide. Teritorija tiks iekārtota ar daudzveidīgiem apstādījumiem un celiņiem, kā arī tiks nodalītas aktīvās un klusās zonas ēku iemītniekiem. Pagalmā būs atrodams bērnu rotaļu laukums, atpūtas zonas ar lapeni un piknika vietu.