Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

pirma krasta kvartala maja ekspluatacija

25.03.2020, 11:27

Vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs dzīvojamo namu segmentā "Bonava Latvija" ir pilnībā pabeidzis pirmo kārtu jeb pirmo deviņstāvu māju vērienīgajā projektā "Krasta kvartāls". Šobrīd aktīvi norit otrās kārtas būvniecība un tiek uzsākts dzīvokļu nodošanas process pirmās mājas topošajiem iedzīvotājiem. "Krasta kvartāla" pirmajā ēkā ir pārdoti gandrīz visi jeb 95% dzīvokļi, savukārt otrajā ēkā ir rezervēti jau 35% dzīvokļi.

Kopumā projekta "Krasta kvartāla" attīstībā tiks investēti 40 miljoni eiro.

""Krasta kvartāla" pirmās kārtas pabeigšana ir nozīmīgs atskaites punkts, kas skaidri iezīmē kopējo projekta vērienīgumu un ieguvumu gan iedzīvotājiem, gan galvaspilsētai, kopumā projektā radot jaunas un ērtas mājvietas vismaz 1200 rīdziniekiem, tā padarot "Krasta kvartālu" par būtisku pienesumu galvaspilsētas dzīvojamajam fondam, kā arī par virzītājspēku Maskavas forštates kopējā attīstībā. "Krasta kvartāla" projekta vērienu apliecina arī tā realizācijā iesaistītie 430 nozares profesionāļu, kas rūpējas par projekta īstenošanu saskaņā ar augstākajiem skandināvu kvalitātes un funkcionalitātes standartiem," saka "Bonava Latvija" projektu attīstības vadītājs Elgars Vecvagars, piebilstot, ka pārdošanas rezultāti apliecina, ka "Krasta kvartāls" ir pieprasītākais jaunais projekts Rīgas centra tuvumā esošajā apkārtnē un atbilstošs iedzīvotāju šī brīža finansiālajām iespējām.

"Mēs aktīvi sekojam līdzi pašreizējai situācijai valstī, vienlaikus mēs pozitīvi raugāmies gan uz "Bonava Latvija", gan Latvijas izaugsmes potenciālu nākotnē, tāpēc turpinām mājokļu projektu attīstību. Arī "Krasta kvartāls" aktīvi top ar mērķi to pilnībā pabeigt līdz 2024.gadam," uzsver E.Vecvagars.

"Krasta kvartāla" pirmajā kārtā ir uzbūvēta deviņstāvu ēka ar 94 dzīvokļiem, savukārt, noslēdzoties pēdējam būvniecības posmam 2024.gadā, modernajā kvartālā ar pilnībā labiekārtotu apkārtējo vidi mājvieta vairāk nekā 500 dzīvokļos būs vairāk nekā 1200 cilvēkiem.

"Krasta kvartāls" atrodas starp Maskavas ielu un Krasta ielu, netālu no atpūtas centra "Lido". "Krasta kvartālu" veidos seši deviņstāvu daudzdzīvokļu nami, kas būs izbūvēti slēgtā un apzaļumotā teritorijā. Jaunā kvartāla koncepcijas pamatā ir skandināvu dzīvesveida un dizaina pamata vērtības. Jaunajos dzīvokļos tiek īstenoti inovatīvi risinājumi, lai telpu izkārtojums un funkcionalitāte atbilstu mūsdienu cilvēka vajadzībām Vienlaikus ar mājokļu būvniecībā un apdarē izmantoto apdares materiālu augsto kvalitāti, pilnībā labiekārtotu apkārtējo vidi un modernu dzīves telpu, "Krasta kvartāla" dzīvokļu cenas par kvadrātmetru ir vienas no zemākajām Rīgā. Ēkās projektēti arī augstas pakāpes energoefektivitātes risinājumi, kas nodrošinās zemas apkures

izmaksas. "Bonava Latvija" ir arī apņēmusies būvēt ilgtspējīgus un videi draudzīgus mājokļus, tādējādi radot gan ieguvumus klientiem, gan atbalstot "Zinātnē balstītu mērķu" (Science Based Targets) iniciatīvu, kurai "Bonava" grupa nesen pievienojās un kuras mērķis ir ierobežot globālo sasilšanu.

"Bonava Latvija" īsteno gan ekonomiskā, gan biznesa segmenta mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā saskaņā ar augstākajiem skandināvu kvalitātes un funkcionalitātes standartiem. Attīstot projektus tādās Rīgas un Pierīgas apkaimēs kā Centrs, Teika, Krasta masīvs, Imanta, Ziepniekkalns un Dreiliņi, "Bonava Latvija" nodrošina mūsdienīgu un Rīgas iedzīvotājiem pieejamu alternatīvu novecojušajam dzīvojamajam fondam. Kopumā būvniecības stadijā 2020.gadā būs 1100 dzīvokļi 6 projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 450 dzīvokļu būvniecību.