Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Pabeigta “Bonava Latvija” projekta “Fjordi” būvniecība

03.12.2021, 10:50

Vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs “Bonava Latvija” šī gada novembrī nodevis ekspluatācijā otro un trešo daudzdzīvokļu ēku jauno mājokļu projektā “Fjordi”, tādējādi noslēdzot visa projekta būvniecību. Jaunais dzīvojamo māju komplekss atrodas Ganību dambī Rīgā un sastāv no trim sešu stāvu daudzdzīvokļu ēkām ar kopumā 150 moderniem un funkcionāliem vienas līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 41 līdz 90,2 kvadrātmetriem. Projekta būvniecībā un teritorijas labiekārtošanā kopumā ieguldīti 13,5 miljoni eiro.

Jauno mājokļu projekta “Fjordi” būvniecība tika uzsākta 2019. gadā, apbūvi realizējot divās kārtās. Kā pirmā 2020. gada nogalē tika uzbūvēta un nodota ekspluatācijā sešu stāvu dzīvojamā ēka ar 60 dzīvokļiem Ganību dambī 9, savukārt otrās un trešās ēkas ar kopā 90 dzīvokļiem būvdarbi Ganību dambī 11 un 11A tika pabeigti šī gada novembrī. “Fjordi” ilgtspējīgie un videi draudzīgie mājokļi ir būtisks Pētersalas–Andrejsalas apkaimes dzīvojamā fonda papildinājums, radot cilvēkiem iespēju izvēlēties kvalitatīvu dzīves telpu prestižā Rīgas centra daļā.

“Lai arī pēdējos gados Covid-19 ietekmē ir pieaugusi cilvēku interese par dzīvi piepilsētās un lauku reģionos, Rīga un Rīgas centrs nav zaudējis savu aktualitāti un elitāro statusu, līdz ar to mājokļi galvaspilsētas centra apkaimēs joprojām ir augsti pieprasīti. To apliecina arī mūsu pārdošanas rezultāti projektā “Fjordi” šobrīd pārdoti jau vairāk nekā 90% dzīvokļu,” norāda “Bonava Latvija” mārketinga un pārdošanas vadītājs Kaspars Ekša.

Projekts ir īpašs ar vairākiem funkcionāliem un ilgtspējīgiem risinājumiem. Katrā dzīvoklī ierīkota zemgrīdas apkures sistēma, nodrošinot papildu telpu uz ierasto radiatoru rēķina. Tāpat visi dzīvokļi aprīkoti ar inovatīvu gaisa apmaiņas sistēmu ar rekuperācijas funkciju, garantējot telpās vienmēr svaigu gaisu un patīkamu klimatu. Iedzīvotāju ērtībai katrā kāpņutelpā pieejams lifts, savukārt lielgabarīta un sezonālas lietošanas mantu uzglabāšanai ēku pagrabstāvā iekārtotas individuālas slēdzamas mantu noliktavas telpas. Visas trīs projekta mājas izceļas arī ar savu eleganto ārējo izskatu un gaumīgajiem fasādes dizaina elementiem.

Īpaši pārdomāta ir arī projekta pieguļošās teritorijas labiekārtojuma un apzaļumošanas koncepcija. Lai paspilgtinātu un izceltu ēku arhitektūru, apstādījumu kompozīcijas veidotas askētiski, izmantojot ūdens mazprasīgus augus, tos papildinot ar sausām akmeņu upēm, kas rada ne tikai vizuālu efektu, bet vienlaikus pilda arī lietus ūdens savākšanas funkciju. Tāpat projekta pagalmā ierīkota plaša autostāvvieta 133 automašīnām un izbūvētas vairākas atpūtas zonas ar grila vietām un bērnu rotaļu laukumiem. Teritorijā ierīkotas arī vairākas velosipēdu novietnes, savukārt elektroauto īpašnieku vajadzībām pagalmā pieejamas divas autostāvvietas ar elektrouzlādes iespēju.

Vairāk par projektu “Fjordi” lasiet šeit.

“Bonava Latvija” īsteno gan ekonomiskā, gan biznesa segmenta mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā saskaņā ar augstākajiem skandināvu kvalitātes un funkcionalitātes standartiem. Attīstot projektus Rīgā un Pierīgā, “Bonava Latvija” nodrošina mūsdienīgu un Rīgas iedzīvotājiem pieejamu alternatīvu novecojušajam dzīvojamajam fondam. Kopumā būvniecības stadijā 2021. gadā būs 1000 dzīvokļi sešos projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 470 dzīvokļu būvniecību.

Par “Bonava Latvija”

“Bonava Latvija” ir lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs Latvijā, kura mātes uzņēmums “Bonava” ir vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā. “Bonava” rada mājas un apkaimes kopš aizvadītā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem. Pašlaik uzņēmumā strādā 2300 darbinieki, un tas ir pārstāvēts Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Sanktpēterburgā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā, 2020. gadā sasniedzot apgrozījumu 17 miljardu Zviedrijas kronu apmērā. “Bonava” akcijas tiek kotētas “Nasdaq” biržā Stokholmā. Vairāk par “Bonava”: www.bonava.lv.

Papildu informācija:

Edgars Butāns
Komunikācijas speciālists

E-pasts: edgars.butans@bonava.com

Tālr.nr.: +371 29837421