Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

“Bonava Latvija” Teikā attīstīs jaunu dzīvojamo ēku kompleksu; saņemtas būvatļaujas abu kārtu būvniecībai

29.06.2021, 10:47

Latvijā vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs dzīvojamo namu segmentā “Bonava Latvija” šī gada 18. jūnijā saņēmis būvatļauju daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku kompleksa otrās kārtas būvniecībai vēsturiskās Vidzemes maiznīcas teritorijā Ropažu ielā 16, Teikā, Rīgā. Kompleksa būvniecību plānots uzsākt jau šī gada rudenī, savukārt visas trīs ēkas pabeigt paredzēts līdz 2024. gadam. Kopumā projektā tiks ieguldīti aptuveni 15 miljoni eiro.

“Ņemot vērā iedzīvotāju lielo pieprasījumu pēc pieejamiem, moderniem un ilgtspējīgiem mājokļiem, esmu pārliecināts, ka plānotais “Bonava Latvija” projekts Teikā nepārprotami piepildīs nākamo dzīvokļu īpašnieku gaidas dzīvot komfortablos augstas kvalitātes mājokļos, papildus izbaudot priekšrocības, ko sniedz Teika kā funkcionāli pievilcīga apkaime ar attīstītu transporta plūsmu. Manuprāt, Teika jau sen vairs nav priekšpilsēta, bet pilnvērtīga un dinamiska Rīgas centra daļa ar sakārtotu infrastruktūru un pulsējošu biznesa vidi. Turklāt šīs apkaimes galvenais trumpis ir tās daudzveidība – te satiekas vēsture un mūsdienas. Tāpēc Ropažu ielas projekts noteikti būs aktuāls tiem, kuri vēlas dzīvot pilsētas sirdī, tomēr nedaudz ārpus centra ierastās burzmas,” norāda “Bonava Latvija” valdes priekšsēdētājs Mareks Kļaviņš.

Topošajā projektā paredzētas trīs piecstāvu ēkas ar 220 moderniem, ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 43 līdz 80 kvadrātmetriem. Projekts paredz arī labiekārtotu pagalmu ar stāvvietām, bērnu rotaļu laukumu, sporta un atpūtas zonu. Tāpat visu trīs māju iedzīvotājiem būs pieejamas labiekārtotas autostāvvietas ar vairāk nekā 170 vietām. Bet, lai nodrošinātu drošu vidi ēkās un to apkārtnē, iekšējo teritoriju paredzēts iežogot un aprīkot ar videonovērošanu.

Īpaši padomāts arī par ilgtspēju un vides aizsardzību – māju iedzīvotājiem būs pieejamas vairākas velonovietnes zem nojumes, bet pie iebrauktuves teritorijā tiks izvietoti arī elektroauto uzlādes punkti.Tāpat katram dzīvoklim būs sava individuāla ventilācijas sistēma, nodrošinot gaisa apmaiņu ar rekuperācijas metodi.

“Attīstot Ropažu ielas projektu, lielu uzsvaru liksim tieši uz iedzīvotāju labsajūtas un pārvietošanās kvalitātes paaugstināšanu. Iekšējo teritoriju plānojam funkcionāli nodalīt, nodrošinot autostāvvietu un atpūtas zonu nošķirtību, tādā veidā paverot iespējas mierpilni un netraucēti izbaudīt sporta un cita veida aktivitātes. Papildus obligātajām velonovietnēm plānojam izbūvēt vairākas velosipēdu novietošanai paredzētas nojumes iekšpagalmā. Pie iebrauktuves kompleksā paredzēti arī četri publiskās elektroauto uzlādes punkti. Lai radītu īpašu noskaņu vakara stundās, apstādījumus plānots aprīkot ar dažādiem apgaismes elementiem. Un sava īpaša vieta iekšpagalmā paredzēta arī Ziemassvētku eglei,” atklāj “Bonava Latvija" projekta attīstības vadītājs Guntis Zīlis.

Daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku kompleksa būvniecība sadalīta divās kārtās. Pirmajā kārtā paredzēts uzbūvēt vienu ēku ar 40 dzīvokļiem, savukārt otrajā kārtā – divas ēkas ar 180 dzīvokļiem. Kompleksa būvniecību plānots uzsākt 2021. gada rudenī, bet visas trīs ēkas paredzēts nodot ekspluatācijā līdz 2024. gadam. Būvniecībā plānots ieguldīt aptuveni 15 miljonus eiro.