Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Uzsākta ciemata “Dreilinga mājas” noslēdzošās kārtas būvniecība

27.01.2022, 13:26

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” uzsācis vēl trīs daudzdzīvokļu ēku būvniecību dzīvojamo māju ciematā “Dreilinga mājas”, tādējādi ievadot projekta otrās kārtas attīstību un apgūstot teritorijas ziemeļu daļu virzienā uz Biķernieku ielas apļa pusi. Tāpat sākti arī Mazās Robežu ielas izbūves darbi, ielai nākotnē nodrošinot piebraukšanu projekta jaunbūvējamām ēkām. Kopumā, īstenojot ciemata “Dreilinga mājas” otro kārtu, mājokļu fondu paredzēts papildināt ar aptuveni 250 moderniem un ilgtspējīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem, rodot dzīvesvietu vairāk nekā 500 iedzīvotājiem.

Turpinot projekta attīstību, uzņēmums “Bonava Latvija” pagājušā gada beigās uzsācis vēl trīs daudzstāvu dzīvojamo ēku būvniecību jauno mājokļu ciematā “Dreilinga mājas”. Projekta vienpadsmitā ēka, kas atradīsies Robežu ielā 17, būs ciemata pirmās kārtas noslēdzošā māja un tā sastāvēs no 50 komfortabliem un videi draudzīgiem trīs un četru istabu dzīvokļiem platībā no 63 līdz 93 m2, kas būs īpaši piemēroti ģimenēm ar bērniem. Savukārt ar projekta divpadsmitās un trīspadsmitās ēkas būvniecību Mazajā Robežu ielā 4 un 5 aizsākta ciemata otrās kārtas attīstība. Abās projekta otrās kārtas ēkās kopā tiks izbūvēti 87 divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 39 līdz 68 m2. Vērienīgajā dzīvojamo māju ciematā “Dreilinga mājas” kopumā paredzētas 16 daudzdzīvokļu ēkas, ar dzīvesvietu nodrošinot aptuveni 1500 iedzīvotājus. Atlikušo otrās kārtas ēku būvniecību plānots uzsākt šogad.

Pašlaik uzsākta dzīvokļu pārdošana ēkās Mazajā Robežu ielā 4 un Robežu ielā 17, savukārt ēkā Mazajā Robežu ielā 5 dzīvokļu pārdošana tiks uzsākta februārī.

“Ņemot vērā aizvien augsto pieprasījumu pēc mājokļiem jauno projektu segmentā, man ir prieks paziņot, ka šī gada laikā ciematu “Dreilinga mājas” papildināsim ar vēl 137 energoefektīviem un funkcionāliem divu līdz četru istabu dzīvokļiem, tādējādi dāvājot kvalitatīvu dzīvesvietu tiem, kuriem svarīgs lielpilsētai raksturīgo pakalpojumu un infrastruktūras tuvums, vienlaikus saglabājot iespēju dzīvot zaļā un mierpilnā vidē. Projekta “Dreilinga mājas” ilgtspējīgos mājokļus līdz šim atzinīgi novērtējuši ne tikai iedzīvotāji, bet arī kredītiestādes – pagājušā gada beigās dzīvokļa iegādei šajā projektā tika saņemts Latvijā pirmais zaļais mājokļa kredīts, ko izsniedza SEB banka,” norāda “Bonava Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Dzīvojamo māju ciemats “Dreilinga mājas” ir viens no pēdējos gados pamanāmākajiem un apjomīgākajiem jauno mājokļu projektiem Rīgas pievārtē. Visas ciemata ēkas ieskauj plaša un labiekārtota zaļā zona, kur ierīkoti vairāki bērnu rotaļu laukumi un pastaigu celiņi, kas vijas gar teritorijai pieguļošo upīti. Katrā ēkā iedzīvotāju ērtībām pieejamas pagrabstāvā iekārtotas individuālas noliktavas telpas, kur glabāt dažādas lielgabarīta un ikdienā mazāk nepieciešamas lietas, tādā veidā atbrīvojot vairāk telpas dzīvoklī. Tāpat katram dzīvoklim ir balkons, no kura baudīt neaizmirstamus brīžus un apkārtējo ainavu, vai arī terase ar izeju uz personīgo dārziņu. Vairākās ēkās ierīkotas atpūtas telpas, kur draugu vai kaimiņu lokā organizēt pasākumus un svinēt svētkus.

”Bonava Latvija” īsteno gan ekonomiskā, gan biznesa segmenta mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā saskaņā ar augstākajiem skandināvu kvalitātes un funkcionalitātes standartiem. Attīstot projektus Rīgā un Pierīgā, “Bonava Latvija” nodrošina mūsdienīgu un Rīgas iedzīvotājiem pieejamu alternatīvu novecojušajam dzīvojamajam fondam. Kopumā būvniecības stadijā 2021. gadā būs 1000 dzīvokļi sešos projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 470 dzīvokļu būvniecību.

Par “Bonava Latvija”

“Bonava Latvija” ir lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs Latvijā, kura mātes uzņēmums “Bonava” ir vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā. “Bonava” rada mājas un apkaimes kopš aizvadītā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem. Pašlaik uzņēmumā strādā 2300 darbinieki, un tas ir pārstāvēts Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Sanktpēterburgā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā, 2020. gadā sasniedzot apgrozījumu 17 miljardu Zviedrijas kronu apmērā. “Bonava” akcijas tiek kotētas “Nasdaq” biržā Stokholmā. Vairāk par “Bonava”: www.bonava.lv.

Papildu informācija:

Edgars Butāns
Komunikācijas speciālists
E-pasts: edgars.butans@bonava.com
Tālr.nr.: +371 29837421