Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Projektā "Dreilinga mājas" novembrī ekspluatācijā nodoti 87 jaunie dzīvokļi

24.11.2022, 13:43

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija”, turpinot jauno mājokļu ciemata “Dreilinga mājas” Dreiliņos attīstību, novembra ieskaņā nodevis ekspluatācijā vēl divas daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas ar 87 funkcionāliem un energoefektīviem divu līdz četru istabu dzīvokļiem. No kopumā projektā paredzētajām 16 piecu stāvu ēkām pašlaik pilnībā pabeigtas 13 mājas, viena ir būvniecības stadijā, savukārt atlikušo divu ēku būvniecību plānots uzsākt nākamā gada nogalē.

Šī gada 11. novembrī “Bonava Latvija” jauno mājokļu ciematā “Dreilinga mājas” ekspluatācijā nodotas vēl divas daudzdzīvokļu ēkas ar attiecīgi 29 un 58 moderniem un ilgtspējīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 39,8 līdz 68,9 kvadrātmetriem. Piecu stāvu ēkas Mazajā Robežu ielā 4 un Mazajā Robežu ielā 5 izceļas ar pārdomātu un funkcionālu plānojumu, un visiem dzīvokļiem izbūvēta izeja uz personīgo balkonu vai dārziņu. Tāpat katram dzīvoklim ēkas pagrabstāvā pieejama individuālā mantu glabātuve, kas iekļauta dzīvokļu cenā.

Novērtējot projekta nepārprotamās priekšrocības – apstādījumiem bagāto apkaimi un energoefektīvos mājokļus, abās ēkās šobrīd pārdoti vai rezervēti jau vairāk nekā 75% dzīvokļu, kas savus jaunos iemītniekus sagaidīs tuvākā mēneša laikā. Tāpat turpinās dzīvokļu pārdošana būvniecības stadijā esošajā ēkā Mazajā Robežu ielā 3 un vasaras beigās ekspluatācijā nodotajā ēkā Robežu ielā 17.

“Abu jauno ēku pabeigšana ir būtiska ne tikai ar to, ka pietuvina šo patiešām iespaidīgo projektu beigu fāzei, bet arī ar neatsveramo pienesumu jauno mājokļu fondam kopumā. Saskaņā ar nekustamā īpašuma konsultāciju kompānijas “Colliers” pēdējiem datiem Rīgā un Pierīgā pirmreizējā tirgū šobrīd pieejami vairs tikai aptuveni 140 pilnībā pabeigti vidējās klases dzīvokļi. Tas nozīmē, ka, nododot ekspluatācijā ciemata “Dreilinga mājas” divpadsmito un trīspadsmito ēku, visā tirgū pieejamo pilnībā pabeigto dzīvokļu skaitu esam palielinājuši par vairāk nekā 16%,” norāda “Bonava Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Jauno mājokļu ciemats “Dreilinga mājas” ir ne tikai līdz šim lielākais būvniecības stadijā esošais “Bonava Latvija” projekts, bet arī viens no lielākajiem un zaļākajiem daudzdzīvokļu dzīvojamo māju projektiem Pierīgā, kurā kopumā pēc tā pabeigšanas tiks nodrošināta mūsdienīga dzīvesvieta vairāk nekā 1500 iedzīvotājiem. Apstādījumiem bagātajā projekta teritorijā ēku iemītnieku ērtībām un labsajūtai izbūvētas dažādas atpūtas un brīvā laika pavadīšanas zonas, pastaigu celiņi un bērnu rotaļu laukumi. Īpašu noskaņu projektam piešķir arī gar teritoriju plūstošā upīte. Kopējais projekta investīciju apjoms plānots vairāk nekā 55 miljonu eiro apmērā.