Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Bijušās Vidzemes maiznīcas teritorijā Teikā pabeigta pirmās daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas būvniecība

10.11.2022, 10:50

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” nodevis ekspluatācijā pirmo daudzdzīvokļu ēku jaunajā dzīvojamo māju projektā Teikā, Ropažu ielā 16. Piecu stāvu ēkā izbūvēti 40 moderni un ilgtspējīgi divu līdz četru istabu dzīvokļi, no kuriem lielākā daļa jau ir pārdoti un līdz gada beigām tiks nodoti īpašniekiem. Savukārt visu projektu, kas kopā sastāvēs no trīs piecstāvu ēkām ar kopumā 220 dzīvokļiem, plānots pabeigt 2024. gada vasarā.

Šī gada 4. novembrī mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” pabeidzis jaunā dzīvojamo māju projekta pirmās kārtas attīstību Teikā, Ropažu ielā 16, ekspluatācijā nododot piecstāvu daudzdzīvokļu ēku ar 40 funkcionāliem un videi draudzīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 37,6 līdz 81,4 kvadrātmetriem. Iedzīvotāju ērtībām katrā jaunās ēkas kāpņutelpā ierīkots lifts, savukārt neaizmirstamu skatu baudīšanai katram dzīvoklim izbūvēta izeja uz personīgo balkonu vai terasi. Tāpat dzīvokļu iemītnieki varēs novērtēt priekšrocības, ko sniedz ventilācijas sistēma ar rekuperāciju, kā arī plaša un droša personīgā noliktava, kas iekļauta dzīvokļa cenā. Šī būs arī viena no pirmajām “Bonava Latvija” būvētājām ēkām, kas tiks aprīkota ar saules paneļu iekārtām, ļaujot līdz pat 10% samazināt iedzīvotāju rēķinus par elektroenerģiju.

Pateicoties prestižajai lokācijai un projekta ilgtspējīgajiem risinājumiem, šobrīd pirmajā ēkā pārdoti vai rezervēti 85% dzīvokļu. Tāpat uzsākta projekta otrās ēkas dzīvokļu pārdošana.

“Iedzīvotāju lielo interesi un pieprasījumu pēc šī projekta mājokļiem novērojām jau pagājušā gada rudenī, kad teritorijā aizvadījām projekta prezentācijas pasākumu un izsludinājām pirmo dzīvokļu pārdošanu. Arī pašlaik, kad esam uzsākuši projekta otrās ēkas dzīvokļu pārdošanu, pircēju interese par spīti augstajai inflācijai un energoresursu krīzei nav mazinājusies. Tas tikai vēlreiz apliecina šī projekta augsto pievienoto vērtību un neapstrīdamos ieguvumus – lielisko atrašanās vietu Teikā, kas pēdējo gadu laikā kļuvusi par pilnvērtīgu un dinamisku Rīgas centra apkaimi ar sakārtotu infrastruktūru un pulsējošu biznesa vidi, un mājokļu individuālās īpašības – telpu funkcionālo plānojumu un augsto energoefektivitāti,” norāda “Bonava Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Projektā liela uzmanība pievērsta arī apkārtējās vides labiekārtošanai – iežogotajā teritorijā būs pieejamas autostāvvietas, bērnu rotaļu laukumi, sporta un atpūtas zonas, kā arī lapenes ar piknika galdiem. Tāpat iekšpagalmā tiks izbūvētas vairākas ar nojumi aprīkotas velonovietnes, savukārt pie iebrauktuves teritorijā tiks izvietoti četri publiskie elektroauto uzlādes punkti. Īpaši būs padomāts par iekšpagalma izgaismošanu un noskaņas radīšanu vakara stundas, apgaismes ķermeņus uzstādot un kombinējot ar teritorijā iekārtotajiem apstādījumiem. Atsevišķa vieta iekšpagalmā tiks paredzēta arī Ziemassvētku eglei.

Visa projekta būvniecībā un teritorijas labiekārtošanā plānots ieguldīt aptuveni 22 miljonus eiro.