Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Imantā pabeigta 13 stāvu augstā dzīvojamo māju projekta “Vertikāles” būvniecība

15.11.2022, 11:17

Vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs “Bonava Latvija” nodevis ekspluatācijā jauno mājokļu projektu ”Vertikāles”, kas atrodas Imantā, Dumbrāju ielā 29. Izbūvēto būvapjomu veido viena septiņu stāvu un viena 13 stāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka ar kopumā 134 moderniem un ilgtspējīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem. Projekta attīstībā kopā ieguldīti vairāk nekā 15 miljoni eiro.

“Vertikāles” ir ne tikai līdz šim augstākais “Bonava Latvija” jauno mājokļu projekts, bet arī pagaidām vienīgā attīstītāja realizētā daudzstāvu apbūve Imantā. “Viena no lielākajām šī projekta priekšrocībām nepārprotami ir tā elitārā atrašanās vieta – abas daudzdzīvokļu ēkas ieskauj sakoptas mežu un parku teritorijas, radot pat zināmu ārpilsētas sajūtu. Vēl vairāk – projekta augstāko stāvu iedzīvotāji pavisam burtiski varēs dzīvot virs koku galotnēm un no savu mājokļu logiem un balkona baudīt apkaimes ainavu no putna lidojuma. Vienlaikus projekta tiešā tuvumā ir arī viss nepieciešamais kvalitatīvai un nodrošinātai ikdienas dzīves baudīšanai – Anniņmuižas bulvāris ar attīstīto un ērto sabiedriskā transporta infrastruktūru, tirdzniecības un pakalpojumu objekti, skolas, bērnudārzi un kultūras iestādes,” norāda “Bonava Latvija” valdes priekšsēdētājs Mareks Kļaviņš.

Jauno mājokļu projektu “Vertikāles” veido divas dzīvojamās ēkas ar kopumā 134 divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 60 līdz 92 kvadrātmetriem – septiņu stāvu ēkā atrodas 48, bet augstākajā, 13 stāvu ēkā – 86 dzīvokļi. Ņemot vērā veiksmīgi realizēto ideju – moderni un energoefektīvi paaugstināta komforta mājokļi prestižā un zaļā Rīgas apkaimē, – iegādei pieejami vairs tikai dzīvokļi augstākajā ēkā, savukārt mazākā ēka ir pilnībā izpārdota. Paredzams, ka pirmie iemītnieki dzīvokļos varētu ievākties jau tuvākā mēneša laikā.

Šī gada 30. novembrī no plkst. 10.00 līdz 17.00 projektā plānota atvērto durvju diena, kuras laikā ikvienam interesentam būs iespēja ne tikai klātienē apskatīt pabeigtos mājokļus, teritorijas labiekārtojumu un aprunāties ar projekta attīstītājiem, bet arī noskaidrot savu kredītspēju pie lielāko banku pārstāvjiem.

Lai projekta iedzīvotājiem nodrošinātu pēc iespējas kvalitatīvāku un komfortablāku dzīves telpu, visi dzīvokļi aprīkoti ar zemgrīdas apkures sistēmu un individuālo ventilāciju ar rekuperāciju. Plašu un gaišu telpu sajūtu katram dzīvoklim piešķir augstie logi, kā arī izeja uz daļēji iestiklotu balkonu. Gādājot par māju iedzīvotāju ērtībām, katrā ēkā izbūvētas koplietošanas telpas bērnu ratiņu un velosipēdu novietošanai, bet ēku cokolstāvā katram dzīvoklim pieejama personīgā mantu noliktava, kur glabāt ikdienā mazāk nepieciešamas lietas. Izmantojot stāvu skaita ziņā līdz šim iespaidīgākā projekta priekšrocības, augstākās ēkas 12. stāvā visiem kompleksa iedzīvotājiem būs pieejama 118 kvadrātmetru plaša terase, no kuras baudīt neaizmirstamus skatus, veroties uz apkārtējo ainavu.

Ar lielu rūpību un atbildību labiekārtota arī projekta teritorija – apstādījumi papildināti ar dažādām atpūtas zonām, lapenēm un grila vietām. Sportiskākajiem un azartiskākajiem iedzīvotājiem pieejams galda tenisa un petankas laukums, savukārt bērniem – rotaļu laukums. Projektā pieejamas arī virszemes un segtā tipa autostāvvietas, no kurām daļai pievienota ar paaugstinātu jaudu aprīkota elektrouzlādes ierīce.