Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Jauno mājokļu projektā “Krasta kvartāls” nosvinēti pēdējās ēkas spāru svētki

15.11.2023, 15:53

Vadošā mājokļu attīstītāja “Bonava Latvija” projektā “Krasta kvartāls” Grēdu ielā 15, Rīgā, nosvinēti sestās jeb projekta pēdējās daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas spāru svētki. Deviņu stāvu ēkas, kurā atradīsies 92 energoefektīvi un funkcionāli divu līdz četru istabu dzīvokļi, būvniecību plānots pabeigt līdz nākamā gada rudenim, tādējādi noslēdzot visa vairāk nekā 42 miljonus eiro vērtā projekta attīstību.

“Krasta kvartāls” ir viens no lielākajiem un pieprasītākajiem jauno mājokļu projektiem Maskavas forštatē un Krasta masīvā, kur pēc tā pilnīgas pabeigšanas modernu dzīvesvietu radīs vairāk nekā 1400 iedzīvotāju. Pašlaik projektā ekspluatācijā nodotas piecas deviņu stāvu dzīvojamās ēkas, no kurām trīs ēkas ir jau pilnībā apdzīvotas, ceturtajā ēkā iegādei pieejami vēl aptuveni 10% dzīvokļu, savukārt projekta piektā ēka Grēdu ielā 17 ir attīstītāja “Bonava Latvija” pirmais tikai īrei paredzētais nams. Turpinot kvartāla attīstību, novembrī nosvinēti spāru svētki projekta sestajai jeb pēdējai daudzdzīvokļu ēkai ar 92 moderniem un ilgtspējīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 38,3 līdz 81,3 kvadrātmetriem.

“Krasta kvartāla” noslēdzošajā ēkā pašlaik pārdoti vai rezervēti aptuveni trešā daļa dzīvokļu, savukārt atlikušos dzīvokļus iespējams iegādāties, sākot no 93 000 eiro. Tāpat, veicinot jauno mājokļu pieejamību dārgas kreditēšanas apstākļos, projektā līdz gada beigām pieejami dažādi īpašie dzīvokļu iegādes piedāvājumi jau gatavajiem dzīvokļiem. Piemēram, pircējam iegādājoties mājokli, “Bonava Latvija” apņemas divus gadus segt komunālo pakalpojumu maksājumus, kā arī dāvina iebūvētās virtuves mēbeles, tajā skaitā iebūvēto virtuves tehniku 5000 eiro vērtībā.

“Man ir neviltots prieks, ka “Krasta kvartāls” šo dažu gadu laikā ir kļuvis par vienu no populārākajiem un atpazīstamākajiem jauno mājokļu projektiem Rīgā, sniedzot energoefektīvu un videi draudzīgu dzīvesvietu jau vairāk nekā 400 ģimenēm. Vienlaikus ar esošās teritorijas sakārtošanu esam veicinājuši arī visa apkārtējā kvartāla attīstību, būtiski mainot cilvēku stereotipus par dzīvošanu Krasta masīvā, padarot šo apkaimi drošu, modernu un pieprasītu,” norāda “Bonava Latvija” valdes priekšsēdētājs Mareks Kļaviņš.

Līdzīgi kā jau ekspluatācijā nodotajos mājokļos, arī projekta sestajā ēkā iedzīvotāju labsajūtas un ērtību radīšanai katrs dzīvoklis būs aprīkots ar individuālu ventilācijas sistēmu ar rekuperācijas funkciju, savukārt ēkas pagrabstāvā katram mājoklim būs pieejama slēdzama personīgā mantu glabātuve, kas iekļauta dzīvokļa cenā. Ēka pēc tās pabeigšanas tiks aprīkota arī ar saules paneļiem, tādējādi daļēji kompensējot ēkas koplietošanas telpu elektrības patēriņa izmaksas.

Projektā liela uzmanība pievērsta apstādījumiem un teritorijas labiekārtojumam – teritorijā izbūvēti vairāki bērnu rotaļu laukumi, pastaigu zonas, āra vingrošanas iekārtas, lapenes un āra galda tenisa galds, kur māju iedzīvotājiem aizvadīt individuālas un kopīgas izklaides, sporta un kultūras aktivitātes.