Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Teikā uzsākta dzīvojamās ēkas ar 100 pieejamā segmenta dzīvokļiem būvniecība

09.12.2023, 15:25

Turpinot iepriekš degradētās Vidzemes maiznīcas teritorijas attīstību, vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” uzsācis trešās, projekta noslēdzošās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas ar 100 dzīvokļiem būvniecību Teikā, Ropažu ielā 16. Aptuveni 22 miljonus eiro vērtajā projektā kopumā tiks nodrošināta ilgtspējīga dzīvesvieta vairāk nekā 500 iedzīvotājiem, un būvniecību plānots pabeigt līdz 2025. gada vasarai.

Šī gada decembrī mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” uzsācis trešās un noslēdzošas daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas būvniecību jauno mājokļu projektā Teikā, Ropažu ielā 16. Piecu stāvu ēkā tiks izbūvēti 100 energoefektīvi un moderni divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 37,6 līdz 81,6 kvadrātmetriem.

Nodrošinot ērtu un funkcionālu vidi, katrā ēkas kāpņu telpā būs pieejams lifts, savukārt katram dzīvoklim būs izeja uz personīgo balkonu vai terasi. Tāpat iemītnieki savos mājokļos varēs baudīt vienmēr patīkamu mikroklimatu, kas panākts, ierīkojot mūsdienīgu ventilācijas sistēmu ar gaisa apmaiņas un rekuperācijas funkciju. Ēkas pagrabstāvā katra dzīvokļa vajadzībām būs pieejamas arī individuālas noliktavas telpas, kur uzglabāt lielgabarīta vai ikdienā mazāk nepieciešamas lietas. Elektroenerģijas izmaksu samazināšanas nolūkā uz ēkas jumta tiks uzstādīti saules paneļi.

Šobrīd Ropažu ielas 16 trešajā ēkā iegādei pieejami pirmo divu kāpņu telpu dzīvokļi. Rezervējot dzīvokli, “Bonava Latvija” pašlaik piedāvā iespēju sadalīt pirmās iemaksas summu, pirmajā maksājumā iemaksājot 5000 eiro, bet atlikušo pirmās iemaksas daļu iemaksājot līdz 2024. gada septembra beigām.

“Vietā, kur vēl pirms nepilniem trim gadiem atradās degradēta un nekopta teritorija ar pamesto un izdemolēto Vidzemes maiznīcas kompleksu, pašlaik slejas divas mūsdienu dzīvošanas standartiem atbilstošas un energoefektīvas daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas, kuras par savām mājām izvēlējušies jau vairāk nekā 200 cilvēku. Tāpēc man ir liels prieks, ka jau tuvākajā nākotnē Teikas dzīvojamo fondu varēsim papildināt ar vēl 100 funkcionāliem un videi draudzīgiem dzīvokļiem, tādējādi dāvājot iespēju dzīvot vienā no pieprasītākajām Rīgas apkaimēm pilsētas centra tuvumā ar attīstītu transporta infrastruktūru un biznesa un pakalpojumu objektiem,” stāsta “Bonava Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša

Projektā liela uzmanība pievērsta ilgtspējīgam un visām vecuma grupām atbilstošam teritorijas labiekārtojumam – māju iežogotajā iekšpagalmā papildus autostāvvietām pieejami bērnu rotaļu laukumi, vairākas ar nojumi aprīkotas velonovietnes, sporta un atpūtas zonas ar lapenēm un galda tenisa galdu, savukārt apstādījumi papildināti ar dažādiem apgaismes ķermeņiem, radot īpašu noskaņu vakara stundās. Pie iebrauktuves teritorijā tiks izvietoti četri publiskie elektroauto uzlādes punkti, bet iekšpagalmā – tikai māju iedzīvotājiem paredzēta elektroauto uzlādes stacija.

Par Bonava

“Bonava Latvija” ir vadošais mājokļu attīstītājs Latvijā, kura mātes uzņēmums “Bonava” ir lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs Eiropā ar apņemšanos radīt laimīgas mājas un apkaimes daudziem. “Bonava” ir arī pirmais attīstītājs Eiropā, kura klimata mērķus apstiprinājusi starptautiskā Science Based Targets iniciatīva. Uzņēmums attīsta dzīvojamo māju projektus Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, 2022. gadā sasniedzot apgrozījumu 1,48 miljardu eiro apmērā. “Bonava” akcijas un zaļās obligācijas tiek kotētas “Nasdaq” biržā Stokholmā. Vairāk par “Bonava”: www.bonava.lv.