Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

“Bonava Latvija” Mežciemā attīstīs jaunu dzīvojamo māju projektu “Čiekuru mājas”

24.02.2023, 09:23

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” Mežciemā, Druvienas ielā 2, attīstīs jaunu dzīvojamo māju projektu “Čiekuru mājas”. Tā būs viena paaugstināta komforta ēka ar diviem korpusiem četru un piecu stāvu augstumā, kuros kopā tiks izbūvēti 45 moderni un energoefektīvi divu līdz četru istabu dzīvokļi. Vairāk nekā 5 miljonu eiro vērtā projekta būvniecību paredzēts uzsākt šī gada pavasarī, bet ēku nodot ekspluatācijā – 2024. gada vasarā.

Mežciemā, kas uzskatāms par apstādījumiem bagātāko Rīgas apkaimi, līdz nākamā gada vasarai taps jauns dzīvojamo māju projekts “Čiekuru mājas” – viena paaugstināta komforta četru un piecu stāvu ēka ar kopumā 45 moderniem un ilgtspējīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 46 līdz 92 kvadrātmetriem. Projekta būvniecību plānots uzsākt šī gada pavasarī, bet dzīvokļu rezervācija par agrīnās pārdošanas cenām ēkā iespējama jau tagad: divu istabu dzīvokļi nopērkami, sākot no 120 000 eiro, savukārt četru istabu dzīvokļi – no 210 000 eiro.

“Ņemot vērā projekta izcilo atrašanās vietu – kluso Druvienas ielu un tuvumā esošo Biķernieku meža masīvu, neviltotu interesi un jautājumus no iedzīvotājiem par plānoto ēku sākām saņemt vēl pirms projekta vizualizāciju izstrādes un reklāmas kampaņas uzsākšanas. Tas liecina, ka Mežciems ir augsti novērtēta un pieprasīta apkaime, kur dzīvot, atpūsties un baudīt dabas daudzveidību – mežu un abus apkaimē esošos ezerus. Esmu pārliecināts, ka energoefektīvie un pārdomātie projekta “Čiekuru mājas” mājokļi būs lielisks papildinājums apkaimes dzīvojamam fondam,” norāda “Bonava Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Iedzīvotāju ērtībām katrā topošās ēkas kāpņu telpā būs ierīkots lifts, savukārt ēkas pagrabstāvā izbūvētas slēdzamas individuālās noliktavas telpas, kur māju iemītniekiem glabāt ikdienā mazāk nepieciešamas lietas. Ēkā būs pieejamas arī divas koplietošanas telpas, kur organizēt pasākumus draugu vai kaimiņu lokā. Tāpat katram dzīvoklim būs plašs personīgais balkons, no kura baudīt skaistus skatus, veroties uz tuvumā esošā priežu meža ainavu. Savukārt projekta labiekārtotajā, slēgtajā un apstādījumiem bagātajā teritorijā atradīsies velonovietnes, bērnu rotaļu laukumi un ērta lapene pikniku rīkošanai.

Paaugstināta komforta ēkā būs īpaši padomāts arī par ilgtspēju un dažādiem risinājumiem dzīves kvalitātes uzlabošanai – katrā dzīvoklī būs ierīkota individuāla ventilācijas sistēma ar rekuperācijas funkciju un individuāli regulējama zemgrīdas apkure, savukārt daļa no projekta pagalmā paredzētajām autostāvvietām tiks aprīkotas ar elektroauto uzlādei nepieciešamo infrastruktūru. Augstākās energoefektivitātes klases ēku papildinās arī saules paneļi, kas, ražojot zaļo enerģiju, palīdzēs vēl vairāk samazināt iedzīvotāju elektroenerģijas izmaksas.