Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Ziepniekkalnā uzsākta projekta “Pīlādžu mājas” būvniecība – top 190 dzīvokļi

17.02.2023, 15:39

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” februārī uzsācis pirmās daudzdzīvokļu ēkas būvniecību topošajā dzīvojamo māju projektā “Pīlādžu mājas”, kas atradīsies Ziepniekkalnā, Tumes ielā 25. Pirmo ēku ar 72 dzīvokļiem paredzēts nodot ekspluatācijā līdz nākamā gada vasarai, savukārt visā projektā  paredzēts uzbūvēt divas sešu stāvu un vienu četru stāvu ēku ar kopumā 190 dzīvokļiem. Būvniecību plānots pabeigt līdz 2025. gada vasarai, attīstībā ieguldot aptuveni 16 miljonus eiro.

Attīstītājs “Bonava Latvija” šomēnes uzsācis pirmās daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas virszemes daļas būvniecību topošajā jauno mājokļu projektā “Pīlādžu mājas”, kas atradīsies vienā no Ziepniekkalna zaļākajām un klusākajām daļām – Ēbeļmuižas parka apkārtnē, Tumes ielā 25. Projekta pirmo sešu stāvu ēku, kurā būs 72 energoefektīvi un funkcionāli divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 38,4 līdz 79,5 kvadrātmetriem, plānots nodot ekspluatācijā līdz 2024. gada vasarai. Tuvāko mēnešu laikā tiks uzsākta arī teritorijai pieguļošā Tumes ielas posma pilna rekonstrukcija, izbūvējot pilsētas ūdens, kanalizācijas un siltumtrases tīklu sistēmu, ierīkojot ielu apgaismojumu un veicot ielas posma cietā seguma un gājēju ietvju izbūvi.

““Pīlādžu mājas” ir viens no nedaudzajiem daudzdzīvokļu dzīvojamo māju projektiem Rīgā, kas robežojas ar dabas un apstādījumu teritoriju. Tas nozīmē, ka šo ēku iemītnieki vienmēr varēs rēķināties ar zaļu un brīvi pieejamu rekreācijai paredzētu zonu, ko saskaņā ar pilsētas attīstības plānu nav paredzēts apbūvēt un kas jau pašlaik ir populāra pastaigu vieta apkārtējo namu iedzīvotājiem. Vienlaikus zemesgabala tuvumā ir arī viss mūsdienīgas un kvalitatīvas dzīves baudīšanai nepieciešamais – daudzfunkcionāli tirdzniecības un pakalpojumu centri, sporta, kultūras un izglītības iestādes, attīstīta sabiedriskā transporta infrastruktūra. Visi šie faktori nav mazsvarīgi tiem, kas vēlas dzīvot klusā, nesteidzīgā un sakārtotā vidē, par ko liecina arī arvien pieaugošā pircēju interese par šo projektu,” stāsta “Bonava Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša

Projektā padomāts par maksimāli funkcionālas vides radīšanu: katras ēkas pagraba līmenī iedzīvotājiem būs pieejamas plašas individuālas noliktavas, kur novietot velosipēdus un ikdienā mazāk nepieciešamas lietas. Tāpat katrā ēkā būs pieejama arī atsevišķa telpa bērnu ratiņu novietošanai.  Savukārt mājokļos liela uzmanība tiks pievērsta patīkama klimata un komforta radīšanai, ko nodrošinās iebūvēta moderna gaisa apmaiņas sistēma ar rekuperācijas funkciju. Katram dzīvoklim būs arī izeja uz personīgo balkonu, no kura baudīt neaizmirstamus brīžus ģimenes vai draugu lokā.

“Pīlādžu mājas” būs īpašas arī ar savu ilgtspējīgo teritorijas labiekārtojumu – pastaigu zonām, bērnu rotaļu laukumiem un urbānās dārzniecības elementiem, piemēram, koplietošanai paredzētām kastēm zaļumu un dārzeņu audzēšanai. Tāpat, domājot par vides aizsardzību, daļa autostāvvietu tiks aprīkotas ar elektroauto uzlādei nepieciešamo infrastruktūru.