Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

“Bonava Latvija” jaunajam projektam Ķengaragā nosvinēti spāru svētki

04.04.2023, 11:23

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” 10. martā atzīmējis jaunā dzīvojamo māju projekta “Blūmendāles mājas” Ķengaragā pirmās ēkas spāru svētkus. Prūšu ielā 1E topošo piecu stāvu ēku, kurā būs 58 energoefektīvi funkcionāla plānojuma divu līdz četru istabu dzīvokļi, paredzēts nodot ekspluatācijā šī gada vasarā.

Noslēdzot būtiskākos būvdarbus un jumta nesošo konstrukciju celtniecību, nekustamo īpašumu attīstītājs “Bonava Latvija” šī gada 10. martā Ķengaragā atzīmēja jaunā dzīvojamo māju projekta “Blūmendāles mājas” pirmās piecu stāvu ēkas spāru svētkus. Topošajā ēkā kopā būs pieejami 58 videi draudzīgi un funkcionāli divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 42,7 līdz 73,9 kvadrātmetriem, nodrošinot ilgtspējīgu dzīvesvietu vairāk nekā 100 iedzīvotājiem. Visu projektu, kas kopā sastāvēs no četrām piecu stāvu ēkām ar kopumā 232 dzīvokļiem, paredzēt pabeigt līdz 2026. gada beigām, attīstībā investējot aptuveni 19 miljonu eiro.

Novērtējot Ķengaraga kā vienas no dzīvošanai pieprasītākajām Rīgas apkaimēm priekšrocības, šobrīd būvniecības stadijā esošajā ēkā pārdoti vai rezervēti 50% dzīvokļu. Atlikušie mājokļi projekta pirmajā ēkā pieejami iegādei, sākot no 92 000 eiro.

“Esam turējuši savu solījumu mūsu klientiem un spējuši pabeigt projekta “Blūmendāles mājas” pirmās ēkas būtiskākos būvdarbus tiem paredzētajā termiņā. Ticu, ka jaunie un energoefektīvie mājokļi būs būtisks apkaimes dzīvojamā fonda papildinājums, dāvājot ēku iemītniekiem vēl nebijušu dzīvošanas pieredzi modernā, viegli pieejamā un sakārtotā vidē,” saka “Bonava Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Līdzīgi kā citos “Bonava Latvija” attīstītajos projektos, arī “Blūmendāles mājās” katra dzīvokļa iemītniekiem ēkas pagrabstāvā būs pieejama slēdzama individuālā noliktavas telpa, kas iekļauta pārdošanas cenā. Tāpat katram dzīvoklim būs izeja uz personīgo balkonu, kur gada siltajos mēnešos iekārtot savu atpūtas stūrīti, iekopt vertikālo dārzu vai baudīt neaizmirstamus skatus, veroties uz apkārtējo pilsētas ainavu. Projektā būs padomāts arī par patīkamu brīvā laika pavadīšanu labiekārtotā un slēgtā piemājas teritorijā, kur būs pieejamas ne tikai plašas apstādījumu zonas un pastaigu celiņi, bet arī bērnu rotaļu laukumi un vingrošanas stacijas pieaugušajiem. Katrā ēkā papildus būs pieejamas arī vairākas koplietošanas darba telpas, kas būs īpaši pielāgotas velokultūras piekritēju vajadzībām – telpās atradīsies darba galdi velosipēdu remontēšanai un augstspiediena mazgāšanas iekārtas. Projekta pirmajā mājā atsevišķi tiks izbūvēta arī slēdzama novietne velosipēdu turēšanai.

Ievērojot ilgtspējīgas un videi draudzīgas dzīvesvides principus, katrs projekta mājoklis būs aprīkots ar individuālu ventilācijas sistēmu ar rekuperācijas funkciju, savukārt uz ēku jumtiem tiks uzstādīti saules paneļi, daļēji kompensējot ēku energopatēriņu. “Blūmendāles mājās” ērti varēs justies arī elektroauto īpašnieki, jo daļa autostāvvietu būs pieejamas ar elektroauto uzlādei nepieciešamo infrastruktūru.