Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Degradētās Vidzemes maiznīcas teritorijā Teikā pabeigta otrā daudzstāvu dzīvojamā ēka ar 80 dzīvokļiem

10.05.2023, 16:52

Turpinot degradētās Vidzemes maiznīcas teritorijas attīstību, vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” nodevis ekspluatācijā otro daudzdzīvokļu ēku jaunajā dzīvojamo māju projektā Teikā, Ropažu ielā 16. Investējot vairāk nekā 8 miljonus eiro, piecu stāvu ēkā izbūvēti 80 moderni un ilgtspējīgi divu līdz četru istabu dzīvokļi, no kuriem lielākā daļa jau ir pārdoti vai rezervēti un savus jaunos īpašniekus sagaidīs tuvāko nedēļu laikā.

Šī gada aprīļa beigās mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” pabeidzis otrās piecu stāvu daudzdzīvokļu ēkas būvniecību jaunajā dzīvojamo māju projektā Teikā, Ropažu ielā 16, apkaimes dzīvojamo fondu papildinot ar 80 videi draudzīgiem un energoefektīviem divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 37,6 līdz 81,4 kvadrātmetriem. Nodrošinot funkcionālu un modernu vidi, katrā ēkas kāpņu telpā pieejams lifts, savukārt katrā dzīvoklī izbūvēta izeja uz personīgo balkonu vai terasi. Tāpat ēkas topošie iemītnieki savos mājokļos varēs izbaudīt vienmēr patīkamu mikroklimatu, ko nodrošinās mūsdienīga ventilācijas sistēma ar gaisa apmaiņas un rekuperācijas funkciju. Iedzīvotāju ērtībām ēkas pagrabstāvā izbūvētas un pieejamas arī individuālās noliktavas telpas, kur uzglabāt lielgabarīta vai ikdienā mazāk nepieciešamas lietas, tādējādi atbrīvojot vairāk vietas dzīvokļos. Ropažu ielas projekts ir arī viens no pirmajiem, kur elektroenerģijas izmaksu samazināšanas nolūkā uz abu līdz šim izbūvēto ēku jumtiem uzstādīti saules paneļi.

Ņemot vērā apkaimes straujo izaugsmi un projekta prestižo atrašanās vietu, šobrīd Ropažu ielas 16 otrajā ēkā pārdoti vai rezervēti jau vairāk nekā 50% dzīvokļu. Atlikušie dzīvokļi pieejami iegādei, sākot no 110 000 eiro.

“Nepilnu divu gadu laikā degradētu un novārtā atstātu teritoriju, kur padomju laikos slējās Rīgas 3. maizes kombināts, vēlāk pārsaukts par Vidzemes maiznīcu, esam spējuši pārvērst par pieprasītu, augstas klases dzīvojamo māju projektu, kur pēc tā pabeigšanas modernu un ilgtspējīgu dzīvesvidi baudīs vairāk nekā 500 iedzīvotāju. Teiktu, ka šis ir ne tikai lielisks stāsts par attīstību, bet arī paraugs tam, kā konkrētās vietas vērtības transformēt jaunā veidolā. No prieka un sajūsmas, ko kādreiz sniedza kanēļa un smalkmaizīšu smarža gaisā, līdz laimīgu māju sajūtai un tām pašam smalkmaizītēm paša virtuvē,” norāda “Bonava Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Projektā liela uzmanība pievērsta arī ilgtspējīgam un visām vecuma grupām atbilstošam teritorijas labiekārtojumam. Māju iežogotajā iekšpagalmā papildus autostāvvietām pieejami bērnu rotaļu laukumi, vairākas ar nojumi aprīkotas velonovietnes, sporta un atpūtas zonas ar lapenēm un galda tenisa galdu, savukārt apstādījumi papildināti ar dažādiem apgaismes ķermeņiem, radot īpašu noskaņu vakara stundās. Tāpat pie iebrauktuves teritorijā tiks izvietoti četri publiskie elektroauto uzlādes punkti, bet iekšpagalmā tikai māju iedzīvotājiem paredzēta elektroauto uzlādes stacija.

Visa projekta, ko veidos trīs daudzdzīvokļu ēkas ar kopumā 220 dzīvokļiem, būvniecību plānots pabeigt līdz 2025. gada vasarai.

Jau 19. maijā no plkst. 10.00 līdz 17.00 projektā norisināsies Atvērto durvju diena, kurai pieteikties iespējams ŠEIT.