Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

“Bonava Latvija” Šampēterī attīstīs jaunu dzīvojamo ēku projektu

18.05.2023, 13:03

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” Šampēterī, Stendes ielā 8, tuvāko trīs gadu laikā iecerējis uzbūvēt jaunu dzīvojamo ēku projektu, kas sastāvēs no trīs piecu stāvu un vienas četru stāvu mājas ar kopumā 158 moderniem un energoefektīviem divu līdz četru istabu dzīvokļiem. Projekta kopējās investīcijas plānotas aptuveni 15 miljonu eiro apmērā.

Nekustamo īpašumu attīstītājs “Bonava Latvija” šī gada nogalē plāno uzsākt jauna dzīvojamo māju projekta būvniecību Pārdaugavā, Stendes ielā 8, tuvāko gadu laikā papildinot apkaimes dzīvojamo fondu ar 158 funkcionāliem dažāda plānojuma divu līdz četru istabu dzīvokļiem. Ņemot vērā zemesgabala atrašanās vietu un dabas daudzveidību tajā, projektā īpaša uzmanība tiks pievērsta ilgtspējīgas un kvalitatīvas apkārtējās vides izveidei, maksimāli saglabājot teritorijā augošos kokus – liepas, kastaņu rindas un pamatīgos ozolus – un integrējot tos projekta labiekārtojuma koncepcijā.

Apbūvei paredzētajā 1,5 hektāru plašajā teritorijā pašlaik atrodas vairākas degradētas ēkas un inženierbūves, kas, uzsākot zemesgabala attīstību, tiks demontētas.

“Lai arī mūsu filozofija un apņemšanās ir radīt maksimāli pievilcīgu un visām vecuma grupām piemērotu ārtelpu ikvienā mūsu projektā, Stendes ielas zemesgabalam ir liels potenciāls kļūt par “Bonava Latvija” līdz šim zaļāko un apstādījumiem bagātāko jauno mājokļu projektu, topošajiem māju iedzīvotājiem radot pat tādu kā parka sajūtu. Savienojumā ar priekšrocībām, ko sniedz pati apkaime, es teiktu, ka šie dzīvokļi būs ideāli piemēroti jaunajām ģimenēm un cilvēkiem, kuriem ir svarīgs klusums un nošķirtība no pilsētas burzmas un intensīvas satiksmes, vienlaikus rokas stiepiena attālumā saņemot visu pilnvērtīgai ikdienas dzīvei nepieciešamo. Tāpat ievērības cienīgs ir fakts, ka mūsu projektu no blakus esošā bērnudārza šķirs tikai sēta,” norāda “Bonava Latvija” valdes priekšsēdētājs Mareks Kļaviņš.

Tāpat kā citās “Bonava Latvija” ēkās arī Stendes ielas projektā katram dzīvoklim plānots balkons vai izeja uz personīgo dārziņu, iebūvēta ventilācijas sistēma ar svaigā gaisa apmaiņas un rekuperācijas funkciju, savukārt ēkas pagrabstāvā pieejamas individuālās noliktavas telpas. Ēku iekšpagalmā papildus apstādījumiem, pastaigu zonām un autostāvvietām paredzēts izveidot bērnu rotaļu laukumus, atpūtas un piknika vietas, velonovietnes, kā arī elektroauto uzlādes vietas. Lai samazinātu iedzīvotāju rēķinus par elektroenerģiju, uz visu četru ēku jumtiem tiks uzstādīti saules paneļi.

Detalizētāka informāciju par plānoto projektu pieejama “Bonava Latvija” mājaslapā šeit.