Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

“Bonava Latvija” jaunajam projektam Ziepniekkalnā nosvinēti spāru svētki

28.06.2023, 10:54

Atzīmējot būtiskāko būvdarbu un jumta nesošo konstrukciju pabeigšanu, vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” nosvinējis spāru svētkus pirmajai daudzdzīvokļu ēkai jaunajā projektā “Pīlādžu mājas” Ziepniekkalnā, Tumes ielā 25, Rīgā. Sešu stāvu ēkā atradīsies 72 divu līdz četru istabu dzīvokļi, un to plānots nodot ekspluatācijā nākamā gada pavasarī. Tāpat projekta ietvaros attīstītājs vairāk nekā 1100 kvadrātmetru platībā izbūvējis jaunizveidoto Reimermuižas ielu.

Nekustamo īpašumu attīstītājs “Bonava Latvija” atzīmējis spāru svētkus pirmajai daudzdzīvokļu dzīvojamai ēkai jauno mājokļu projektā “Pīlādžu mājas”, kas atrodas vienā no Ziepniekkalna klusākajām un zaļākajām daļām – Ēbelmuižas apkārtnē, Tumes ielā 25. Sešu stāvu ēkā būs 72 energoefektīvi un funkcionāli divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 38,4 līdz 79,5 kvadrātmetriem, un to plānots nodot ekspluatācijā 2024. gada pavasarī. Savukārt visu projektu, kurā paredzēta vēl divu ēku un pavisam 118 dzīvokļu būvniecība, paredzēts pabeigt līdz 2025. gada rudenim, ieguldot aptuveni 17 miljonu eiro.

Paralēli būvniecībai turpinās arī projekta pirmās ēkas dzīvokļu tirdzniecība – šobrīd atlikušie dzīvokļi pieejami iegādei, sākot no 87 000 eiro.

Projekta attīstības ietvaros “Bonava Latvija” izbūvēs un rekonstruēs arī ievērojamu apjomu blakus esošo pilsētas ielu un inženiertīklu. Pašlaik jau teju pabeigta jaunizveidotās Reimermuižas ielas izbūve. Tāpat šobrīd norisinās aktīva inženiertīklu – pilsētas siltumtrases, ūdensvada un kanalizācijas, lietus kanalizācijas un ielu apgaismojuma – ierīkošana Tumes ielā, kas pēc minēto darbu pabeigšanas vairāk nekā 2900 kvadrātmetru platībā tiks aprīkota ar cieto segumu un gājēju celiņiem, nodrošinot patīkamu pārvietošanos ne tikai jaunā projekta iemītniekiem, bet arī blakus esošo savrupmāju iedzīvotājiem.

“Man prieks, ka nepilna gada laikā teritoriju, kur iepriekš atradās agrākos laikos uzsāktas būvniecības liecības – zemē ieraktas dzelzsbetona konstrukcijas, armatūras gabali un sadzīves atkritumi –, kas radīja zināmus riskus apkārtējo iedzīvotāju drošībai, esam spējuši transformēt par patīkamu un ilgtspējīgu vidi, kuru jau visai drīz par savām jaunajām mājām sauks vairāk nekā 150 projekta pirmās daudzdzīvokļu ēkas iemītnieku. Vienlaikus man ir arī gandarījums par apkārtējo māju iedzīvotājiem, kuri turpmāk varēs ne tikai daudz ērtāk piekļūt saviem īpašumiem, bet arī pieslēgties pilsētas inženiertīkliem,” norāda projekta attīstības vadītājs Kristaps Žvīgulis.

Projektā “Pīlādžu mājas” būs padomāts par maksimāli funkcionālas vides radīšanu – katras ēkas pagraba līmenī iedzīvotājiem būs pieejamas plašas individuālas noliktavas, kur novietot velosipēdus un ikdienā mazāk nepieciešamas lietas. Tāpat katrā ēkā būs pieejama arī atsevišķa telpa bērnu ratiņu novietošanai. Savukārt mājokļos liela uzmanība tiks pievērsta patīkama klimata un komforta radīšanai, ko nodrošinās iebūvēta moderna gaisa apmaiņas sistēma ar rekuperācijas funkciju. Katram dzīvoklim būs arī izeja uz personīgo balkonu, no kura baudīt neaizmirstamus brīžus ģimenes vai draugu lokā. Visas projekta ēkas būs aprīkotas ar saules paneļiem, kas palīdzēs samazināt iedzīvotāju elektroenerģijas izmaksas, ražojot zaļo enerģiju.

“Pīlādžu mājas” būs īpašas arī ar savu ilgtspējīgo teritorijas labiekārtojumu – pastaigu zonām, bērnu rotaļu laukumiem un urbānās dārzniecības elementiem, piemēram, koplietošanai paredzētām kastēm zaļumu un dārzeņu audzēšanai. Tāpat, domājot par vides aizsardzību, daļa autostāvvietu tiks aprīkotas ar elektroauto uzlādei nepieciešamo infrastruktūru.