Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Ekspluatācijā nodota pirmā ēka jauno mājokļu projektā “Blūmendāles mājas”

20.09.2023, 12:53

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija”, ieguldot 5,9 miljonus eiro, nodevis ekspluatācijā pirmo daudzdzīvokļu ēku jaunajā dzīvojamo māju projektā “Blūmendāles mājas” Ķengaragā, Prūšu ielā 1E. Piecu stāvu ēkā izbūvēti 58 energoefektīvi, funkcionāla plānojuma divu līdz četru istabu dzīvokļi. Projekta attīstības ietvaros apkaimē rekonstruētas arī vairākas ielas un izbūvēti jauni inženiertīkli.

Šī gada septembrī nekustamo īpašumu attīstītājs “Bonava Latvija” pabeidzis pirmās daudzdzīvokļu ēkas būvdarbus jaunajā dzīvojamo māju projektā “Blūmendāles mājas” Ķengaragā, Prūšu ielā 1E. Piecu stāvu ēkā izbūvēti 58 moderni un videi draudzīgi divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 42,7 līdz 73,9 kvadrātmetriem. Visu projektu, kas sastāvēs no četrām ēkām, paredzēts pabeigt līdz 2026. gada beigām.

Novērtējot kvalitatīvo piedāvājumu un atrašanās vietas priekšrocības, pašlaik projektā pārdoti vai rezervēti vairāk nekā 50% dzīvokļu. Atlikušie dzīvokļi pieejami iegādei, sākot no 92 000 eiro.

“Vietā, kur pašlaik slejas projekta “Blūmendāles mājas” pirmā ēka, vēl nedaudz vairāk nekā pirms gada atradās nekopta un apraktiem būvgružiem piesārņota teritorija, kas degradēja apkaimi. Tāpēc esmu lepns, ka tik salīdzinoši īsā laikā esam spējuši pabeigt projekta pirmās kārtas būvniecību, radot ilgtspējīgu dzīvesvietu vairāk nekā 100 cilvēkiem, kuriem būs iespēja novērtēt ne tikai augsti attīstīto apkaimes infrastruktūru, bet arī tuvumā esošos pakalpojumu, tirdzniecības un rekreācijas objektus, piemēram, brīnišķīgo Daugavas promenādi. Tāpat jaunās mājas iemītnieki un jo īpaši jaunās ģimenes varēs priecāties par burtiski blakus esošo stadionu, pamatskolu un diviem bērnudārziem,” pauž “Bonava Latvija” projektu attīstības vadītājs Kristaps Žvīgulis. 

Rūpējoties par komfortabliem dzīvošanas apstākļiem, ēkas pagrabstāvā katra dzīvokļa iemītnieku vajadzībām izbūvēta slēdzama individuālā noliktavas telpa. Tāpat katram dzīvoklim ir izeja uz personīgo balkonu, kur iekārtot atpūtas stūrīti, iekopt vertikālo dārzu vai baudīt neaizmirstamus skatus, veroties uz apkārtējo pilsētas ainavu. Pirmās ēkas labiekārtotajā un slēgtajā teritorijā ierīkotas arī plašas apstādījumu zonas, pastaigu celiņi, bērnu rotaļu laukums un vingrošanas stacija pieaugušajiem. Šajā un pārējās projekta ēkās būs pieejamas arī koplietošanas darba telpas, kas būs īpaši pielāgotas un piemērotas velosipēdu remontēšanai un mazgāšanai ar augstspiediena mazgāšanas iekārtām.

Ievērojot ilgtspējīgas vides principus, katrā dzīvoklī ierīkota individuālā ventilācijas sistēma ar rekuperācijas funkciju, savukārt uz ēkas jumta uzstādīti saules paneļi, daļēji kompensējot ēkas energopatēriņu. Daļa autostāvvietu aprīkotas ar elektroauto uzlādei nepieciešamo infrastruktūru.

Projekta “Blūmendāles mājas” attīstības ietvaros veikti arī vairāku ielu izbūves un rekonstrukcijas darbi: Prūšu ielas apkārtnē apkaimes iedzīvotāju lietošanai nodota pilnībā rekonstruēta iekšpagalma iela, kā arī jauns 130 metru garš ielas posms, kas savieno Prūšu ielu ar vairākiem pašvaldībai piederošiem īpašumiem. Tāpat būvniecības ietvaros veikta elektrotīkla un ielu apgaismojuma ierīkošana, lietus kanalizācijas un ūdensvada rekonstrukcija un izbūve. Apkaimes iedzīvotāju ērtībām “Bonava Latvija” par saviem līdzekļiem izbūvējis arī jaunu gājēju celiņu, kas veido pieslēgumu Prūšu ielai.