Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Ziepniekkalnā pabeigta jauno mājokļu projekta “Pīlādžu mājas” pirmās kārtas būvniecība; ekspluatācijā nodota arī Reimermuižas iela

23.01.2024, 10:50

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” janvārī nodevis ekspluatācijā pirmo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju jauno mājokļu projektā “Pīlādžu mājas” Ziepniekkalnā, Tumes ielā 25. Investējot aptuveni 6,4 miljonus eiro, sešu stāvu ēkā izbūvēti 72 energoefektīvi un funkcionāli divu līdz četru istabu dzīvokļi. Kopumā projektu veidos trīs daudzstāvu dzīvojamās ēkas ar 190 dzīvokļiem, un tā būvniecību plānots realizēt līdz 2025. gada beigām. Līdz ar ēkas pabeigšanu par attīstītāja līdzekļiem izbūvēta un nodota ekspluatācijā arī dabā iepriekš neesošā Reimermuižas iela.

Attīstītājs “Bonava Latvija” šomēnes nodevis ekspluatācijā pirmo dzīvojamo ēku jauno mājokļu projektā “Pīlādžu mājas” Ēbelmuižas parka apkārtnē Ziepniekkalnā, Tumes ielā 25. Sešu stāvu ēkā izbūvēti 72 moderni un ilgtspējīgi divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 38,4 līdz 79,5 kvadrātmetriem. Tāpat, ieguldot aptuveni 1,1 miljonu eiro, attīstītājs izbūvējis un nodevis ekspluatācijā dabā iepriekš neesošo Reimermuižas ielu, kā arī rekonstruējis teritorijai blakus esošo Tumes ielu, tādējādi nodrošinot kvalitatīvu piekļuvi vairākām savrupmājām un pašvaldības īpašumiem. Līdz ar ielu izbūvi rekonstruēti vai no jauna ierīkoti arī būtiskākie pilsētas inženiertīkli.

Novērtējot projekta priekšrocības – kluso, apstādījumiem bagāto apkārtni un augstākās energoefektivitātes klases mājokļus, – ekspluatācijā nodotajā ēkā jau pārdoti vai rezervēti aptuveni 50% dzīvokļu. Atlikušie dzīvokļi pieejami iegādei, sākot no 87 000 eiro.

“Jauno mājokļu projekts “Pīlādžu mājas” atrodas tā dēvētajā vecajā Ziepniekkalnā, ko vislabāk raksturo agrāko Pierīgas muižu atstātais mantojums – plaši un apstādījumiem bagāti parki, nelielas privātmājas un ielu nosaukumi, kuros atspoguļots apkaimes vēsturiskais un laucinieciskais dzīvesveids. Lai arī vietām agrāko laiku noskaņu var iztēloties joprojām, pēdējos gados šī Ziepniekkalna daļa ir būtiski attīstījusies un ieguvusi mūsdienīgus akcentus sakārtotas un atjaunotas infrastruktūras un modernu dzīvojamo māju izskatā. Redzam, ka šie apkaimi raksturojošie faktori ir svarīgi arī mūsu pircējiem, kas lielākoties ir jaunās ģimenes, kuras vēlas dzīvot klusā, zaļā un sakārtotā vidē,” stāsta “Bonava Latvija” projektu attīstības vadītājs Kristaps Žvīgulis. 

Nodrošinot maksimāli komfortablus un funkcionālus dzīves apstākļus, ēkas pagraba līmenī iedzīvotājiem pieejamas plašas individuālas noliktavas telpas, kur glabāt lielgabarīta un ikdienā mazāk nepieciešamas lietas. Tāpat ēkā pieejama atsevišķa telpa bērnu ratiņu novietošanai. Savukārt mājokļos liela uzmanība pievērsta patīkama klimata un komforta radīšanai, ko nodrošina iebūvēta moderna gaisa apmaiņas sistēma ar rekuperācijas funkciju. Katram dzīvoklim ir arī izeja uz personīgo balkonu, no kura baudīt neaizmirstamus brīžus ģimenes vai draugu lokā. Kā šo, tā arī pārējās projekta ēkas papildinās saules paneļi, tādējādi palīdzot samazināt izmaksas par elektroenerģiju.

Neskatoties uz to, ka “Pīlādžu mājas” robežojas ar apstādījumu un dabas teritoriju, pārdomāts un ilgtspējīgs labiekārtojums – pastaigu zonas, bērnu rotaļu laukumi un dažādi urbānās dārzniecības elementi – būs pieejams arī projekta ēku iekšpagalmā.