Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

“Bonava Latvija” uzsāk projekta “Blūmendāles mājas” otrās kārtas būvniecību Ķengaragā

28.02.2024, 14:27

Vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs dzīvojamo namu segmentā “Bonava Latvija” turpina jaunā četru dzīvojamo māju projekta “Blūmendāles mājas” attīstību Ķengaragā, Prūšu ielā: šī gada sākumā uzsākta otrās kārtas jeb otrās mājas būvniecība. Topošajā piecu stāvu ēkā būs pieejami 58 videi draudzīgi un funkcionāli divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 42,7 līdz 74 kvadrātmetriem, nodrošinot ilgtspējīgu dzīvesvietu apmēram 150 iedzīvotājiem.

“Iedzīvotāju lielo interesi par šo projektu izjutām jau līdz ar pirmās ēkas būvniecības uzsākšanu – no pirmās ēkas dzīvokļiem šobrīd ir pārdoti aptuveni 60%, kas šajā ekonomiski izaicinošajā laikā ir ļoti labs rādītājs. Par spīti inflācijai un augstajām banku likmēm nepieciešamība pēc jauniem un ilgtspējīgiem mājokļiem joprojām ir ļoti liela. Ķengarags nenoliedzami ir viena no dzīvošanai pieprasītākajām Rīgas apkaimēm, ņemot vērā visas tās sniegtās priekšrocības: pieejamu un attīstītu infrastruktūru, iespēju visu nepieciešamo atrast rokas stiepiena attālumā, vienlaikus mītot dabas tuvumā. Tāpēc esmu pārliecināts, ka šie jaunie un energoefektīvie mājokļi būs ne vien nozīmīgs dzīvojamā fonda papildinājums, bet arī būtisks apkaimes uzlabojums, sniedzot ēku iemītniekiem vēl nebijušu dzīvošanas pieredzi modernā, viegli pieejamā un sakārtotā vidē,” saka projekta “Blūmendāles mājas” attīstības vadītājs Kristaps Žvīgulis. 

“Blūmendāles mājās” katra dzīvokļa iemītniekiem ēkas pagrabstāvā būs pieejama slēdzama individuālā noliktavas telpa, kas iekļauta pārdošanas cenā. Tāpat katram dzīvoklim būs izeja uz personīgo balkonu, kur gada siltajos mēnešos iekārtot savu atpūtas stūrīti, iekopt vertikālo dārzu vai baudīt neaizmirstamus skatus, veroties uz apkārtējo pilsētas ainavu. Projektā būs padomāts arī par patīkamu brīvā laika pavadīšanu labiekārtotā un slēgtā piemājas teritorijā, kur būs pieejamas ne tikai plašas apstādījumu zonas un pastaigu celiņi, bet arī bērnu rotaļu laukumi un vingrošanas stacijas pieaugušajiem. Katrā ēkā papildus būs pieejamas arī vairākas koplietošanas darba telpas, kas būs īpaši pielāgotas velokultūras piekritēju vajadzībām – telpās atradīsies darba galdi velosipēdu remontēšanai un augstspiediena mazgāšanas iekārtas.

Ievērojot ilgtspējīgas un videi draudzīgas dzīvesvides principus, katrs projekta mājoklis būs aprīkots ar individuālu ventilācijas sistēmu ar rekuperācijas funkciju, savukārt uz ēku jumtiem tiks uzstādīti saules paneļi, daļēji kompensējot ēku energopatēriņu. “Blūmendāles mājās” ērti varēs justies arī elektroauto īpašnieki, jo daļa autostāvvietu būs pieejamas ar elektroauto uzlādei nepieciešamo infrastruktūru.

Otro projekta ēku Prūšu ielā 1H plānots nodot ekspluatācijā 2025. gada pirmajā pusē. Šobrīd būvniecības stadijā esošās ēkas mājokļi pieejami iegādei, sākot no 90 000 eiro.

“Bonava Latvija” plānotās investīcijas “Blūmendāles mājas” projektā, kas sastāvēs no četrām piecstāvu ēkām ar 232 dzīvokļiem un kuru plānots uzbūvēt līdz 2026. gada beigām, ir aptuveni 22 miljoni eiro.