Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Savulaik degradētajā Vidzemes maiznīcas teritorijā Teikā atzīmēti jau trešie spāru svētki

27.05.2024, 11:07

Atzīmējot trešās un pēdējās daudzdzīvokļu ēkas būtiskāko būvdarbu un jumta nesošo konstrukciju pabeigšanu jaunajā projektā Teikā, Ropažu ielā 16, vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” 24. maijā nosvinējis spāru svētkus. Piecstāvu mājā paredzēts izbūvēt 100 energoefektīvu un modernu dzīvokļu. Būvniecībai ritot saskaņā ar plānu, ēku paredzēts nodot ekspluatācijā jau 2025. gada sākumā.

Spāru svētkos zāļu vainags simboliski pacelts virs lielākās no trim piecstāvu Ropažu ielas kvartāla mājām, kas tapušas degradētajā bijušās Vidzemes maiznīcas teritorijā. Ēkā būs pieejami 100 divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 37,6 līdz 81,4 kvadrātmetriem, kļūstot par mājvietu aptuveni 250 iedzīvotājiem. Plānots, ka jauno īpašnieku rokās dzīvokļu atslēgas tiks nodotas 2025. gada sākumā.

“Esam pārliecinājušies, ka “Bonava Latvija” klienti sevišķi novērtē projekta sniegtās priekšrocības – pilsētas centru nieka 10 minūšu attālumā un augsti attīstīto infrastruktūru, ko lieliski papildina patīkama, droša, ģimeniska vide, kas raksturīga strauji augošajai un tai pašā laikā tradīcijām bagātajai Teikas apkaimei. Esam ļāvuši atdzimt kādreiz novārtā pamestajai Vidzemes maiznīcas teritorijai un radījuši mūsdienīgas un energoefektīvas mājas aptuveni 500 iedzīvotājiem, vienlaikus saglabājot vēsturiskas vērtības, piemēram, senu liepu aleju Ropažu ielas malā,” stāsta projekta vadītājs Guntis Zīlis. Viņš skaidro, ka kopējās projekta izmaksas ir 22 miljoni eiro, no kuriem pēdējās mājas būvniecībā investēti 10 miljoni eiro.

Katras Ropažu ielas 16 ēkas kāpņu telpā pieejams lifts, savukārt dzīvokļos izbūvēta izeja uz personīgo balkonu vai terasi. Ar īpaši funkcionāliem un ērtiem plānojumiem izceļas tieši trīs un četru istabu dzīvokļi, kas atšķirībā no mājokļiem daudzos citos jaunajos projektos izvietoti ar skatu uz divām mājas pusēm, ļaujot telpās ieplūst dienasgaismai visas dienas garumā. Patīkamu mikroklimatu mājokļos nodrošinās mūsdienīga ventilācijas sistēma ar gaisa apmaiņas un rekuperācijas funkciju. Iedzīvotāju ērtībai ēkas pagrabstāvā pieejamas individuālās noliktavas telpas.

Projektā ieguldītas īpašas rūpes, veidojot ilgtspējīgu un visiem iedzīvotājiem piemērotu teritorijas labiekārtojumu. Brīvo laiku mājinieki varēs pavadīt modernos rotaļlaukumos un koplietošanas dārza lapenēs. Aktīvās atpūtas cienītāji būs laipni aicināti izmantot galda tenisa galdu, savukārt velosipēdu īpašnieku ērtībai būs pieejamas velonovietnes. Bez plašas virszemes autosstāvvietas 170 spēkratiem projektā būs tikai mājas iedzīvotājiem paredzēta elektroauto uzlādes stacija, bet pie iebrauktuves tiks izvietoti četri publiskie elektroauto uzlādes punkti. Projekta teritorija jau šobrīd ir iežogota un aprīkota ar videonovērošanu.  

Pirmajā projekta ēkā pārdoti un rezervēti 95% dzīvokļu, otrajā – 84%, savukārt būvniecības stadijā esošajā ēkā pircēji par savām jaunajām mājām izvēlējušies jau 22% dzīvokļu. Atlikušie mājokļi pieejami cenā no 102 000 eiro.