Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

“Bonava Latvija” uzsāk jauna dzīvojamo ēku projekta būvniecību Teikā

09.11.2021, 13:21

Vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs mājokļu segmentā “Bonava Latvija” šī gada novembrī uzsāks pirmo divu piecstāvu dzīvojamo ēku būvniecību ar 120 dzīvokļiem vēsturiskās Vidzemes maiznīcas teritorijā Teikā, Ropažu ielā 16. Abas ēkas līdz ar degradētās teritorijas sakārtošanu un labiekārtošanu paredzēts pabeigt līdz 2023. gada pavasarim. Visa projekta īstenošanā plānots ieguldīt aptuveni 20 miljonus eiro.

Mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” topošajā projektā Ropažu ielā 16, Rīgā, uzsāks pirmo divu piecstāvu dzīvojamo ēku būvniecību, pusotra gada laikā jauno mājokļu tirgu papildinot ar 120 jauniem, ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem 2–4 istabu dzīvokļiem 38–82 kvadrātmetru platībā. Savukārt projekta noslēdzošo – trešo – ēku, kurā būs 100 dzīvokļu, plānots pabeigt 2024. gadā. Vienlaikus ar mājokļu būvniecību tiks labiekārtota arī vairāk nekā 1,6 ha plašā teritorija, veicot tās apzaļumošanu un ierīkojot visu vecumu grupām paredzētas atpūtas un sporta aktivitāšu zonas, kur māju iedzīvotājiem mierpilni un netraucēti pavadīt darbadienu vakarus un brīvdienas.

Novērtējot ērtas un funkcionālas vides priekšrocības, katrā ēkā būs pieejams lifts, savukārt pagraba līmenī izbūvētas plašas individuālas noliktavas, kur novietot velosipēdus un citas lielgabarīta mantas, tādējādi atbrīvojot vairāk vietas dzīvoklī. Tāpat maksimāla komforta un labsajūtas līmeņa uzturēšanai katrs dzīvoklis tiks aprīkots ar modernu gaisa apmaiņas sistēmu, nodrošinot telpās vienmēr patīkamu klimatu.

“Šī projekta vislielākais ieguvums viennozīmīgi ir tā atrašanās vieta ar visām pilsētas centra priekšrocībām – attīstītu infrastruktūru, pārdomātu un ērtu satiksmi un tuvumā esošiem pakalpojumu un tirdzniecības objektiem. Pat vairāk – Teika pēdējos gados kļuvusi par vienu no sociāli aktīvākajām un inovatīvākajām pilsētas daļām, pretendējot uz vietējās Silīcija ielejas statusu, bet vienlaikus saglabājot apkaimei raksturīgo mierpilno dzīves ritējumu un nošķirtību no centra kņadas. Tieši tāpēc topošā projekta mājokļi būs ideāli piemēroti jaunajām ģimenēm un speciālistiem, kuriem svarīga iedvesmojoša, cilvēkiem draudzīga un zaļa vide,” norāda “Bonava Latvija” mārketinga un pārdošanas vadītājs Kaspars Ekša.

Projektā īpaši padomāts par ilgtspēju un vides aizsardzību: pie katras ēkas būs pieejama ar nojumi aprīkota velonovietne, savukārt pie iebrauktuves teritorijā tiks ierīkots publiskais elektrouzlādes punkts. Tāpat, rūpējoties par drošas un bezrūpīgas vides nodrošināšanu, projekta teritoriju paredzēts iežogot un aprīkot ar videonovērošanu. Visu trīs ēku iedzīvotāju lietošanai teritorijā tiks izbūvēta arī plaša virszemes autostāvvieta ar vairāk nekā 170 vietām.

Šī gada augusta beigās “Bonava Latvija” sadarbībā ar mākslas centru “Totaldobže” un konkursa kārtībā izvēlētiem māksliniekiem Ropažu ielā 16 radīja vēl nebijušu pilsētvides objektu – vairāk nekā 70 metru garu urbānās mākslas galeriju, māksliniekiem apgleznojot daļu betona žoga, kas ieskauj attīstītājam piederošo zemesgabalu. Mākslas galerija ir brīvi pieejama ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim un būs apskatāma vēl vismaz 2 gadus, kamēr turpināsies jauno mājokļu būvniecība.

Vairāk par projektu lasīt šeit.

”Bonava Latvija” īsteno gan ekonomiskā, gan biznesa segmenta mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā saskaņā ar augstākajiem skandināvu kvalitātes un funkcionalitātes standartiem. Attīstot projektus Rīgā un Pierīgā, “Bonava Latvija” nodrošina mūsdienīgu un Rīgas iedzīvotājiem pieejamu alternatīvu novecojušajam dzīvojamajam fondam. Kopumā būvniecības stadijā 2021. gadā būs 1000 dzīvokļi sešos projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 470 dzīvokļu būvniecību.

Par “Bonava Latvija”

“Bonava Latvija” ir lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs Latvijā, kura mātesuzņēmums “Bonava” ir vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā. “Bonava” rada mājas un apkaimes kopš aizvadītā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem. Pašlaik uzņēmumā strādā 2300 darbinieki, un tas ir pārstāvēts Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Sanktpēterburgā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā, 2020. gadā sasniedzot apgrozījumu 17 miljardu Zviedrijas kronu apmērā. “Bonava” akcijas tiek kotētas “Nasdaq” biržā Stokholmā. Vairāk par “Bonava”: www.bonava.lv.

Papildu informācija:

Edgars Butāns

Komunikācijas speciālists

E-pasts: edgars.butans@bonava.com

Tālr.nr.: +371 29837421