Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Ieguldot 16 miljonus eiro, Ziepniekkalnā taps jauns dzīvojamo ēku projekts “Pīlādžu mājas"

08.08.2022, 11:06

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” Ziepniekkalnā, Tumes ielā 25, attīstīs jaunu dzīvojamo ēku projektu “Pīlādžu mājas”, kas sastāvēs no vienas četru stāvu un divām sešu stāvu dzīvojamām ēkām ar 190 moderniem un funkcionāliem divu līdz četru istabu dzīvokļiem. Pirmās sešu stāvu ēkas būvniecību paredzēts uzsākt 2022. gada rudenī, savukārt visas trīs ēkas pabeigs līdz 2025. gadam. Projekta īstenošanā plānots ieguldīt aptuveni 16 miljonus eiro.

Jauno mājokļu projekts “Pīlādžu mājas”, kas atradīsies vienā no Ziepniekkalna zaļākajām un klusākajām daļām – Ēbelmuižas parka apkārtnē, Tumes ielā 25, sastāvēs no divām sešu stāvu un vienas četru stāvu dzīvojamās ēkas ar 190 mūsdienīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 38,4 līdz 79,5 kvadrātmetriem. Pirmās sešu stāvu ēkas būvniecību plānots uzsākt šoruden. Dzīvokļu pārdošana pirmajā ēkā jau sākusies, un gatavos mājokļus topošajiem īpašniekiem paredzēts nodot līdz 2024. gada sākumam.

Kā norāda “Bonava Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša, projekts tā ērtās atrašanās vietas dēļ būs lieliski piemērots cilvēkiem, kuriem ikdienā svarīgi dzīvot klusā un mierīgā vidē, vienlaikus atrodoties rokas stiepiena attālumā no pilsētas centra. “Ņemot vērā mobilitātes lielo nozīmi, Ziepniekkalns ar attīstīto sabiedriskā transporta infrastruktūru uzskatāms par vienu no visērtāk sasniedzamajām Rīgas apkaimēm, nodrošinot ātru un vieglu nokļūšanu gan uz centru, gan citām pilsētas daļām. Tajā pašā laikā Ziepniekkalnu varētu raksturot arī kā ļoti pašpietiekamu apkaimi, jo šeit pieejams viss, kas vajadzīgs nesteidzīgas un kvalitatīvas dzīves baudīšanai: daudzfunkcionāli tirdzniecības un pakalpojumu centri, sporta un kultūras iestādes, rekreācijas un atpūtas objekti. Līdz ar to mums ir patiess prieks, ka dzīvojamo fondu apkaimē, kuru par savām mājām izvēlējušies vairāk nekā 30 000 Rīgas iedzīvotāju, varēsim papildināt ar jauniem un mūsdienīgiem mājokļiem augstākās energoefektivitātes klases projektā.”

Novērtējot funkcionālas un ērtas vides priekšrocības, katras ēkas pagraba līmenī tiks izbūvētas plašas individuālas noliktavas, kur māju iemītniekiem novietot velosipēdus un citas lielgabarītas mantas, tādējādi atbrīvojot vairāk vietas dzīvoklī. Tāpat pagraba stāvā būs pieejama atsevišķa telpa bērnu ratiņu novietošanai. Savukārt dzīvojamās telpās liela uzmanība tiks pievērsta patīkama klimata un komforta radīšanai, ko nodrošinās iebūvēta moderna gaisa apmaiņas sistēma ar rekuperācijas funkciju. Katram dzīvoklim būs arī izeja uz personīgo balkonu, no kura baudīt neaizmirstamus brīžus ģimenes vai draugu lokā.

Projekts “Pīlādžu mājas” būs īpašs arī ar savu ilgtspējīgo teritorijas labiekārtojumu, bērnu rotaļu laukumiem un plašajām pastaigu zonām. Ēku pagalmā iedzīvotāju vajadzībām tiks izvietoti savdabīgi urbānās dārzniecības elementi – kastes zaļumu un dārzeņu audzēšanai, savukārt rūpēs par vides aizsardzību daļa autostāvvietu tiks aprīkotas ar elektroauto uzlādei nepieciešamo infrastruktūru. Pēc projekta īstenošanas patīkamu un sakārtotu vidi iegūs ne tikai jauno mājokļu iemītnieki, bet arī apkārtējās apkaimes iedzīvotāji, lietošanā iegūstot pilnībā atjaunotu Tumes ielu ar asfalta segumu, izbūvētiem gājēju celiņiem un no jauna pievilktiem vai rekonstruētiem inženiertīkliem.