Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Noslēgumam tuvojas 42 miljonu eiro vērtā projekta “Krasta kvartāls” būvniecība

30.05.2023, 13:57

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” nodevis ekspluatācijā ceturto deviņu stāvu dzīvojamo ēku jauno mājokļu projektā “Krasta kvartāls” Krīdenera dambī 4. Savukārt piektās ēkas būvdarbus plānots pabeigt šī gada vasarā – tas būs attīstītāja pirmais īres nams. Vienlaikus aprīlī uzsākta arī projekta sestās ēkas būvniecība: deviņu stāvu ēka ar 92 funkcionāliem un energoefektīviem divu līdz četru istabu dzīvokļiem būs pēdējā ēka šajā projektā. Vairāk nekā 42 miljonus eiro vērtais projekts “Krasta kvartāls” ir viens no lielākajiem un pieprasītākajiem jauno mājokļu projektiem Maskavas forštatē un Krasta masīvā, kur pēc tā pilnīgas pabeigšanas modernu dzīvesvietu radīs vairāk nekā 1400 iedzīvotāju.

Turpinot projekta “Krasta kvartāls” attīstību, vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” nodevis ekspluatācijā ceturto deviņu stāvu dzīvojamo ēku ar kopumā 92 ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 38,2 līdz 81,3 kvadrātmetriem. Iedzīvotāju labsajūtas un ērtību radīšanai katrs dzīvoklis aprīkots ar individuālu ventilācijas sistēmu ar rekuperācijas funkciju, savukārt ēkas pagrabstāvā katrai ģimenei pieejama slēdzama personīgā mantu glabātava, kas iekļauta dzīvokļa cenā.

Pašlaik projekta ceturtajā ēkā pārdoti vai rezervēti vairāk nekā 80% dzīvokļu, savukārt atlikušos dzīvokļus iespējams iegādāties par summu no 94 000 eiro.

Tāpat attīstītājs aprīlī uzsācis projekta sestās jeb noslēdzošās deviņu stāvu ēkas būvniecību Grēdu ielā 15. Arī šajā mājā pēc tās pabeigšanas būs pieejami 92 moderni un funkcionāli divu līdz četru istabu dzīvokļi. Būvniecības stadijā esošie mājokļi ēkā pašlaik pieejami iegādei, sākot no 93 000 eiro.

Kopš 2018. gada, kad uzsākām šīs 3,7 hektāru plašās teritorijas attīstību, “Krasta kvartāls” ir kļuvis par vienu no atpazīstamākajiem un populārākajiem “Bonava Latvija” projektiem Rīgā, radot pozitīvu stimulu visas apkaimes izaugsmei. Es pat teiktu, ka zināmā mērā esam lauzuši stereotipus, pierādot, ka Maskavas forštate var būt ļoti pieprasīta un piemērota vieta, kur veidot ilgtspējīgu, modernu un drošu dzīves telpu. To pilnībā atzīst arī projekta namu iemītnieki, no kuriem liela daļa ir topošās un jaunās ģimenes un jaunie speciālisti,” stāsta “Bonava Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Novērtējot pārdomāto un visām vecuma grupām pielāgoto teritorijas labiekārtojumu – bērnu rotaļu laukumus, apstādījumu un pastaigu zonas, vingrošanas iekārtas, lapenes ar griliem un āra galda tenisa galdu, gadu laikā kvartālā dzīvojošie iedzīvotāji izveidojuši spēcīgu un saliedētu komūnu, organizējot kopīgas sporta, kultūras un izklaides aktivitātes.

Atgādinām, ka projekta “Krasta kvartāls” piektā ēka Grēdu ielā 17 būs “Bonava Latvija” pirmais īres nams, kura būvniecību plānots pabeigt šī gada vasarā.