Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

“Bonava Latvija” ekspluatācijā nodevusi 50 jaunus mājokļus Dreiliņos

29.08.2022, 10:47

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija”, turpinot ciemata “Dreilinga mājas” attīstību, šī gada augustā nodevis ekspluatācijā jau vienpadsmito no kopumā paredzētajām sešpadsmit ēkām, tādējādi pilnībā pabeidzot būvniecību gar Robežu ielu un papildinot projekta dzīvojamo fondu ar vēl 50 ilgtspējīgiem un komfortabliem 3–4 istabu dzīvokļiem. Paaugstināta komforta ēkas izbūvē un teritorijas labiekārtošanā kopumā ieguldīti nedaudz vairāk nekā 5 miljoni eiro.

Šī gada augustā “Bonava Latvija” dzīvojamo māju ciematā “Dreilinga mājas” ekspluatācijā nodota vēl viena piecu stāvu daudzdzīvokļu ēka, papildinot projektu ar 50 jauniem un mūsdienīgiem 3 un 4 istabu dzīvokļiem platībā no 63,2 līdz 93 kvadrātmetriem. Dreiliņos, Robežu ielā 17, esošā daudzdzīvokļu ēka izceļas ar funkcionāli pārdomātu plānojumu un lielisku novietojumu, dāvājot topošajiem dzīvokļu īpašniekiem iespēju baudīt neaizmirstamus skatus, no personīgā balkona veroties uz mājai pieguļošās Dauguļupītes ainavu. Tāpat ēkā iedzīvotāju ērtībām pieejams lifts, savukārt pagrabstāvā katram dzīvoklim piekritīga personīgā mantu glabātuve. Ēkas pagraba stāvā izbūvēta arī plaša koplietošanas telpa, kur māju iemītniekiem svinēt svētkus vai organizēt spēļu vakarus. Pašlaik ēkā izpārdoti vai rezervēti ir aptuveni trešā daļa dzīvokļu, savukārt pārējie pieejami pārdošanā.

“Saskaņā ar nekustamā īpašuma konsultāciju kompānijas “Colliers” datiem šī gada jūnijā pirmreizējā tirgū Rīgā un Pierīgā bija pieejami tikai aptuveni 300 pilnībā pabeigti ekonomiskās un vidējās klases dzīvokļi, no kuriem pašlaik daļa, visticamāk, jau ir pārdoti. Līdz ar to mums ir prieks, ka, nododot ekspluatācijā ciemata “Dreilinga mājas” vienpadsmito ēku, varam piedāvāt iegādei energoefektīvus un modernus mājokļus, kuros ievākties uzreiz, nevis gaidīt vairākus mēnešus vai pat gadus līdz to pabeigšanai,” norāda “Bonava Latvija” pādošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Jauno mājokļu projektā “Dreilinga mājas”, kas atrodas Dreiliņos tieši uz robežas ar Rīgas pilsētas administratīvo teritoriju, līdz 2024. gada beigām paredzēts izbūvēt 16 piecu stāvu dzīvojamās ēkas. Pašlaik būvniecības stadijā ir projekta divpadsmitā un trīspadsmitā ēka, kas atradīsies Mazajā Robežu ielā, savukārt atlikušo trīs ēku būvniecība tiks uzsākta šī gada beigās un nākamā gada sākumā. Kopumā jauno mājokļu ciematā “Dreilinga mājas” tiks nodrošināta dzīvesvieta vairāk nekā 1500 iedzīvotājiem. Visa ciemata izbūvei paredzētais kopējais investīciju apjoms pārsniedz 50 miljonus eiro.