Labākai lietotāja pieredzei lūdzam izmantot kādu citu interneta pārlūku

Uzsākta dzīvokļu pārdošana 13 stāvu augstajā dzīvojamo māju projektā “Vertikāles”

22.02.2022, 16:06

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” uzsācis nākamās kārtas dzīvokļu pārdošanu topošajā jauno mājokļu projektā “Vertikāles” Imantā, kas būs stāvu skaita ziņā līdz šim augstākais attīstītāja dzīvojamo ēku projekts Rīgā. Abas septiņu un trīspadsmit stāvu daudzdzīvokļu ēkas, kuru būvniecību plānots pabeigt šī gada nogalē, sastāvēs no 134 moderniem un ilgtspējīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem. Šobrīd uzsākta dzīvokļu pārdošana projekta augstākajā – trīspadsmit stāvu ēkā. Projekta kopējās investīcijas plānotas aptuveni 15 miljonu eiro apmērā.

Dzīvojamo māju projekts “Vertikāles”, kura būvniecība uzsākta 2021. gada pavasarī, sastāvēs no divām daudzdzīvokļu dzīvojamām ēkām septiņu un trīspadsmit stāvu augstumā. Abās ēkās kopumā tiks izbūvēti 134 funkcionāli un ilgtspējīgi divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 48,9 līdz 84,3 kvadrātmetriem, nodrošinot mūsdienu prasībām atbilstošu dzīvesvietu vairāk nekā 300 iedzīvotājiem. Pašlaik ir pabeigta ēku stāvu izbūve un uzsākta fasāžu apdare un iekšdarbi, savukārt gatavi mājokļi jaunajiem iemītniekiem varētu tikt nodoti līdz šī gada beigām. Turpinot projekta attīstību, šonedēļ uzsākta dzīvokļu pārdošana projekta augstākajā, 13 stāvu ēkā, no kuras augšējo stāvu dzīvokļiem pavērsies elpu aizraujošs skats uz apkārtējo apkaimi.

“Imanta uzskatāma par vienu no lielākajām Rīgas apkaimēm ar labi attīstītu sabiedriskā transporta infrastruktūru, pieejamiem tirdzniecības un pakalpojumu objektiem, kā arī izteiktu daudzstāvu dzīvojamo apbūvi. Vienlaikus tā ir arī viena no zaļākajām un klusākajām apkaimēm, tāpēc ir tikai pašsaprotami, ka šo pilsētas daļu par savām mājām izvēlējušies vairāk nekā 40 000 iedzīvotāju. Esam priecīgi, ka, realizējot jauno mājokļu projektu “Vertikāles”, varēsim nodrošināt esošajiem un topošajiem apkaimes iedzīvotājiem vēl mūsdienīgāku un kvalitatīvāku dzīves telpu,” norāda projekta “Vertikāles” attīstības vadītājs Elgars Vecvagars.

Iedzīvotāju labsajūtai un komfortam ēku pieguļošo teritoriju paredzēts plaši apzaļumot un labiekārtot, izbūvējot vairākas atpūtas zonas ar nojumēm un grila vietām, ierīkojot bērnu rotaļu laukumus, āra tenisa galdu un petanka spēles laukumu, kur ģimenes, draugu un kaimiņu lokā organizēt aizraujošus turnīrus un lieliski pavadīt brīvo laiku. Savukārt ēkas cokolstāvā katram dzīvoklim izbūvēta personīgā mantu noliktava, kur glabāt ikdienā mazāk nepieciešamas lietas un lielgabarīta priekšmetus. Neaizmirstamu skatu un apkārtējās ainavas baudīšanai projekta augstākās ēkas 12. stāvā visiem iedzīvotājiem būs pieejama 118 kvadrātmetru plaša terase.

“Ņemot vērā projekta lielisko atrašanās vietu, kā arī aizvien augsto pieprasījumu pēc jauniem, energoefektīviem un ilgtspējīgiem mājokļiem, cilvēku interese par iespēju dzīvot “Vertikālēs” ir patiešām liela. Par to liecina ne tikai projekta pirmās ēkas dzīvokļu pārdošanas teicamie rezultāti – šobrīd pārdoti vai rezervēti 90% dzīvokļu –, bet arī iepriekš saņemto pieteikumu un jautājumu skaits par projekta otrās ēkas dzīvokļiem,” apstiprina “Bonava Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Visos dzīvokļos paredzēti augstie logi un zemgrīdas apkures sistēma, tādējādi padarot telpas pēc iespējas plašākas un gaišākas, savukārt patīkama mikroklimata uzturēšanai dzīvokļi tiks aprīkoti ar individuālu ventilācijas sistēmu ar rekuperāciju. Tāpat māju iedzīvotājiem būs pieejamas plašas velosipēdu novietnes un autostāvvieta ar 117 vietām, no kurām daļa būs aprīkota ar elektrouzlādes iespēju.