Uzsāk būvēt “Krasta kvartāla” pirmo kārtu

Lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs dzīvojamo namu segmentā Latvijā Bonava Latvija Maskavas forštatē uzsāk būvēt jauno “Krasta kvartālu”. Šajā projektā, kuru būvēs kārtās un kurā kopumā attīstītājs investēs 40 miljonus eiro, būs seši daudzdzīvokļu nami. Pirmās kārtas jeb pirmās mājas būvniecības darbus plānots noslēgt 2019. gada nogalē.

Jaunais kvartāls atradīsies neapgūtajā teritorijā starp Maskavas un Krasta ielu, netālu no atpūtas centra “Lido”. Pirmajā kārtā tiks izbūvēti 94 dzīvokļi, savukārt, noslēdzoties pēdējam būvniecības posmam 2022. gadā, modernajā kvartālā ar pilnībā labiekārtotu apkārtējo vidi mājvieta 500 dzīvokļos būs vairāk nekā 1200 cilvēkiem.

balc11_.jpg

Saskaņā ar būvniecības darbu projektu, vispirms norisināsies zemes darbi – tiks sagatavota būvbedre, kam sekos pakāpeniska 156 pāļu dzīšana, ēkas pamatu un tās karkasa izbūve, apkārtējās teritorijas tīklu izbūve, jaunceltnes iekšējo tīklu izbūve. Vienlaikus ar jumta un logu izbūvi, sāksies arī telpu iekšējā apdare. “Krasta kvartāla” pirmās ēkas celtniecībā tiks izmantoti 1935 m3 betona, 217 tonnas armatūras, 965 paneļi, kā arī 586 m3 betonbloku.

0001_.RGB_color.0007.jpg

“Šis ir pirmais posms ne tikai jaunā kvartāla būvniecībā, bet arī pirmais solis ceļā uz mūsdienīgu, sakārtotu un funkcionāli piesātinātu pilsētvidi galvaspilsētā. “Krasta kvartāls” šobrīd ir viens no apjomīgākajiem būvniecības projektiem visā Latvijā un esam pārliecināti, ka, tam veiksmīgi noslēdzoties, Maskavas forštate būs atguvusi jaunu elpu, ko “Krasta kvartāla” iemītnieki baudīs kopā ar savām ģimenēm un draugiem,” stāsta Bonava Latvija attīstības projektu vadītājs Mikus Freimanis.

“Krasta kvartāls” atradīsies Maskavas ielā 192 un to veidos seši deviņu stāvu daudzdzīvokļu nami, kas būs izbūvēti slēgtā un apzaļumotā teritorijā. Jaunā kvartāla koncepcijas pamatā ir skandināvu dzīvesveida un dizaina pamata vērtības. Jaunajos dzīvokļos būs inovatīvi risinājumi, lai telpu izkārtojums un funkcionalitāte atbilstu mūsdienu cilvēka vajadzībām, vienlaikus akcentējot skandināvu stila askētismu. Vienlaikus ar augsto dzīvokļu būvniecības un apdares materiālu kvalitāti, pilnībā iekārtotu apkārtējo vidi un dinamiskajai pilsētvidei atbilstošiem funkcionāliem risinājumiem, “Krasta kvartāla” dzīvokļu cenas par kvadrātmetru būs vienas no zemākajām Rīgā.

Top_HD_001_.RGB_color.0014_1.jpg

Bonava Latvija, attīstot mājokļus Rīgā par plašam klientu lokam pieejamām cenām, veido būtisku pienesumu novecojušajam padomju laiku dzīvojamajam fondam – kopumā līdz gada nogalei būvniecības stadijā būs 600 dzīvokļi 6 projektos, no kuriem vēl šogad plānots pabeigt 250 dzīvokļu būvniecību.